Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Greșeli pe care le fac femeile când vor să slăbească

Greșeli pe care le fac femeile când vor să slăbească

Greșeli pe care le fac femeile când vor să slăbească. În ziua de azi, numeroase femei se confruntă cu kilogramele în plus și încearcă tot felul de diete și metode pentru a slăbi. Ei bine, oricât ar încerca, ceva nu merge bine și nu le duce către rezultatul mult dorit. Potrivit specialiștilor, există o listă cu o serie de lucruri pe care, de cele mai multe ori, sexul feminin obișnuiește să le facă când începe o cură de slăbire. Iată care sunt acestea și renunță la ele cât mai repede dacă vrei să vezi o schimbare la corpul tău!

Multe femei își doresc să aibă o siluetă de vis, cu forme voluptoase, fără grăsime și celulită. Oricât de ușor ar părea, nu totul se rezumă doar la diete și sport. În timp ce majoritatea femeilor se concentrează pe pierderea în greutate, trec cu vederea peste o serie de aspecte importante ce țin de acest subiect. Astfel, riscă să facă multe greșeli, iar cura de slăbire nu o să dea randament așa cum se aștepta!

Atunci când slăbești, bucuria este la cote maxime. La fel poate fi tristețea și dezamăgirea când vezi că peste câteva zile ai mult mai multe kilograme decât câte ai dat jos. Da! Se întâmplă destul de des, iar acest lucru le face pe femei să renunțe la dietele lor, ceea ce poate duce la cmplicații privind starea de sănătate.

Speciliștii în nutriție au urmărit de-a lungul timpului care sunt greșelile pe care le fac femeile atunci când își propun să slăbească și să urmeze o dietă strictă. Dacă și tu le faci, renunță la ele pentru a vedea rezultatele dorite. Iată lista cu cele mai frecvente greșeli:

1.  Ai așteptări nerealiste

Dacă te-ai decis să slăbești de mâine, asta nu înseamnă că o să dai jos toate kilogramele care îți creează disconfort în câteva zile. Nu mai crede în mit-uri și alege să slăbești sănătos. Kilogramele sunt acumulate în luni de zile sau chiar ani și nu peste noapte, așa cum îți dorești tu să dispară.

„Nu-ți propune să scapi în 2 zile de greutatea acumulată în 20 de ani. Chiar dacă de-abia aștepți să te bucuri de noua ta formă fizică. Doar răbdarea te va ajuta să faci schimbări rezistente în timp. Dacă îți stabilești obiective realiste, de exemplu să slăbești 3-4 kg pe lună îți va fi mai ușor să le duci la bun sfârșit. Nu te gândi la dietă ca la o perioadă de restricții extreme.„, a spus medicul nutriționist Șerban Damian.

2. Te concentrezi doar pe numărul de kilograme

O altă greșeală comună în rândul femeilor care vor să slăbească este că se concentrează doar pe numărul de kilograme. Deși numeroase femeie se uită doar la ceea ce spune cântarul, pierderea în greutate nu se rezumă doar la asta. Poți să scazi în talie, să ți se subțieze brațele, fața și să crești în masa musculară. Pe cântar nu vei vedea schimbarea, ci doar la haine și în oglindă.

Pe lângă cele două enumarate mai sus, mai sunt încă trei greșeli comune întâlnite de către nutriționiști în rândul femeilor ce vor să slăbească. Mai concret, lista continuă astfel:

3. Apelezi la ceaiuri sau pastile de slăbit

Nu sunt deloc puține femeile care cred în toate anunțurile de slăbit de pe Internet. Fie că le-a folosit o persoană cunoscută și a dat randament, asta nu înseamnă că o să ai și tu rezultatele ei. Corpurile reacționează în mod diferit, astfel că organismul tău poate respinge substanțele pastilelor sau ceaiurilor respective.

„Oare dacă aceste ceaiuri „detox' și prafuri ar fi eficiente, chiar ar mai exista atâtea persoane care se chinuie să slăbească? Tot ce fac aceste produse este să-ți slăbească' portofelul sau cardul, nu și kilogramele tale în plus.', a mai spus Dr. Șerban Damian.

4. Urmezi diete extreme și excluzi o serie de alimente din meniu

Ce-i drept, nu sunt deloc puține femeile care atunci când încep o dietă își reduc considerabil alimentele din meniu. Nu mai mănâncă numeroase feluri de mâncare, considerând că 'le îngrașă'. Ei bine, adevărul nu este deloc așa. Conform nutrișoniștilor nu există un aliment care să te îngrașe sau să te facă să slăbești, ci totul ține de aportul caloric.

5.Consumi multe alimente 'sănătoase'

Așa cum am zis, multe femei sunt tentate să renunțe la alimentele ce le pot aduce kilograme în plus. Prin urmare, se reprofilează și ajungă la raftul cu produse 'sănătoase'. Fiind considerate bune pentru a slăbi, uită de cantitate și mănâncă în exces. Bineînțeles, acestea cresc considerabil în greutate, fiindcă totul se rezumă la numărul de calorii și nu la alimente în sine.

Acum, după ce ai descoperit cele mai frecvente greșeli, este momentul să le eviți pe cât posibil și să îți stabilești un meniu alimentar ce te poate face să ajungi la kilogramele dorite fără prea mult efort.

Share:

Articole recomandate