Întărim imunitatea precum cosmonauții
- 2017-02-02
- 6399
Iarna, dar și la începutul primăverii, în perioada când virusul gripal face ravagii, grija părinților față de copii atinge cote maxime. Orice părinte conștient se gândește la metodele alternative de întărire a imunității copiilor și lupta cu potențialii viruși. Să mergi la mare la începutul lunii martie este un lux nu pentru buzunarul oricui, dar iată să procuri copilului vitamine, e ceva accesibil și recomandat chiar.
Nu vă grăbiți cu diagnoze precum avitaminoza. Da, probabil ar fi mult mai simplu să procurați un sirop și să puneți bifă la capitolul “întărirea imunității copilului”, dar înainte de a începe lupta cu avitaminoza, decideți dacă pe bună dreptate aveți temei să credeți că este vorba despre avitaminoză?
Desigur, companiile farmaceutice își fac bine meseria și promovează într-o veselie anul împrejur vitamine și siropuri cu gust plăcut și efect miraculos. Scopul lor e de a vinde, iar al dumneavoastră este de a analiza o dată în plus care ar fi efectele pastilelor. Treceți bine prin filtre informațiile promovate la tv și media în general. Vorba ceea: „Nu tot ce zboară se mănâncă.”
Dacă pediatrul nu depistează la copil simptome vizibile de avitaminoză, și dacă iarna trece fără îmbolnăviri, copilul este activ, vesel și frumos, atunci necesitatea în luarea unor suplimente de vitamine nu este necesară.
Dacă răcelile sunt frecvente, iar copilul ia antibiotice de câteva ori în an, dacă din cauza alergiilor sau a altor afecțiuni nu poate mânca fructe, lapte sau pâine, atunci vitaminele sunt necesare. De multe ori persoanele încep să ia vitamine în cazul asteniilor, slăbiciunilor, oboselilor cornice, dar nu trebuie de evitat investigațiile complexe.
A da sau a nu da copilului vitamine „sintetice”?
În mod cert totul ce este natural e mai bun decât produsele farmaceutice. În perioada când avem din plin fructe și legume nu e cazul să vă gândiți la complexe de vitamine. O alimentație echilibrată asigură copilul cu toate microelementele necesare.
La sfârșitul iernii, începutul primăverii, sursele de vitamine sănătoase sunt practic epuizate. Ceea ce se comercializează în magazine pare suspect: fructele și legumele au un aspect atractiv, dar de facto sunt tratate la greu cu pesticide și alte substanțe chimice care măresc durata de păstrare. Buna parte a acestor produse sunt importate de peste hotare unde noțiunea de aditivi este acceptabilă.
Părinții responsabili fac reserve de vitamine încă din vară. Astfel, congelatorul e doldora de fructe și pomușoare refrigerate. Deși până la sfârșitul iernii cantitatea de nutrienți a legumelor și fructelor înghețate nu este egală cu cea din produsele proaspete. După înghețare, cantitatea de vitamin se reduce la cca 30%. Asta se întâmplă în pofida faptului că metoda congelării este considerată una dintre cele mai bune metode de păstrare.
Adaosul alimentar natural spirulina
O sursă minunată de vitamine este alga naturală numită spirulina, dar nu în formă uscată și pastille, dar în stare proaspătă sau pastă înghețată. Apropo, știați că acest produs este crescut în Moldova, în regiunea de pe malul stâng al Nistrului, producător compania SRL „Gidrofit” . Compania are toate certificatele necesare ce confirmă calitatea produsului.
În urma investigațiilor realizate de ONU, această algă stă în rândul produselor perfecte pentru alimentație sănătoasă, deoarece componentele sale sunt o sursă bogată de nutrienți. Valoarea spirulinei este atestată de către Organizația Mondială a Sănătății, iar NASA a inclus spirulina în meniul alimentar al cosmonauților.
Spirulina conține cca 50 de compuși biologici activi: vitamine, minerale, aminoacizi, fermenți și alții extrem de necesari corpului uman. 10 gr de spirulină înghețată echivalează cu 1 kg de fructe proaspete, dar pe lângă acest aspect putem confirma că algele nu au doar vitamine.
Prețul unei porții zilnice destinată maturilor este de 11-15 lei, iar pentru copil: 4-5 lei, în funcție de greutatea lui.
Sănătatea copilului, dar și a întregii familii este în mâinile dvs. Decideți cum să vă întăriți imunitatea și ce produse sunt indicate. În cele din urmă suntem ceea ce mâncăm.
Contacte:
Tel.: 0 79-39-58-45
gidrofit96@mail.ru
www.spirulina.bizpmr.com
Foto: natureandhealthyadvice.com; semia.md; cancertutor.com