6 obiceiuri alimentare care le ajută pe japoneze să fie suple

6 obiceiuri alimentare care le ajută pe japoneze să fie suple

Femeile din Japonia sunt considerate unele dintre cele mai frumoase și mai suple din lume. La 30 de ani acestea arată ca de 18, iar la 40 de ani – ca de 25. Plus la aceasta, japonezii sunt unul dintre cele mai longevive popoare.

În ceea ce urmează vedeți câteva obiceiuri alimentare și modul lor de viață care le ajută să fie suple, sănătoase și să arate mereu superb.

 

O dietă bogată și echilibrată

Mulți consideră eronat că japonezii mănâncă doar orez și pește. E adevărat că aceștia dau preferință peștelui și fructelor de mare, însă dieta lor este bogată în legume de sezon. Japonezii preferă vara să mănânce mai multe legume și verdețuri, dar și mâncăruri reci. Iar iarna dau preferință mâncărurilor calde și mai calorice – carne, pește, supe. Însă produsele prea grase aproape că lipsesc din alimentația lor.

 

Modul de pregătire

Japonezii pregătesc mâncarea cel mai des prin fierbere, coacere, pe gril, la aburi. Dacă decid să prăjească ceva, atunci utilizează cantitatea minimă de ulei. Plus la aceasta, japonezii taie produsele pentru gătire în așa mod încât bucățile să arate apetisant, dar și să se gătească mai ușor. Japonezele utilizează foarte atent condimentele, preferă produsele care nu îngreunează digestia.

 

Cultura alimentației

Luarea mesei la japonezi e asemenea unui ritual: veselă miniaturală, bucățele mici, mâncarea își păstrează aspectul natural, farfuria nu se umple cu vârf, diferite feluri de mâncare nu se amestecă în același vas. În așa mod credem că e imposibil să mănânci prea mult.

 

Orez în loc de pâine

La fiecare masă japonezii au orez pregătit special: fără sare și fără ulei. Întrebuințarea infimă a produselor cu făină contribuie la păstrarea unui corp suplu.

 

Micul dejun este masa principală

După volumul de mâncare, masa principală în Japonia este micul dejun. Dimineața japonezii mănâncă ceva din pește, orez, supă, alge, ceva din soia cu verdeață și beau ceai.

 

Dulciuri practic nu se oferă la desert

Japonezii mănâncă dulciuri cu ocazii speciale și în cantități foarte mici. Nici nu poate fi vorba despre biscuiți, creme grase etc. Aceștia chiar și înghețată fac din orez. Dulciurile lor s-ar putea să pară nu prea gustoase pentru europeni, dar sunt puțin calorice și nu îngrașă.

 

Informații: adme.ru

Foto: adme.ru; uduba.com; nnm.me; sila-pro.org

Adaugă comentariu