ATENȚIE, 3 reguli de igienă intimă!

ATENȚIE, 3 reguli de igienă intimă!

Multe femei sunt obsedate de igiena intimă și sunt gata să încerce orice soluție care va promite o curățenie perfectă. În cadrul evenimentului Odoraș – Șezătoarea mamelor, Irina Castraveț, medic obstetrician-ginecolog de la Centru Mamei și Copilului, menționează însă că soluțiile pe care le întreprind multe dintre noi nu numai că nu sunt necesare, dar pot chiar să devină periculoase, motiv pentru care aceasta vă recomandă să țineți cont de următoarele 3 reguli:

1. Spune nu spălăturilor vaginale! Multe femei mai apelează la spălăturile vaginale, ceea ce e total greșit. Spălăturile vaginale nu numai că sunt total inutile, dar pot să devină și periculoase. Spălăturile vaginale nu fac altceva decât să deregleze flora vaginală normală și favorizează apariția bolilor vaginale recurente. Irigațiile vaginale sunt rar indicate, de regulă doar la recomandarea unui medic.

2. Fără absorbante de zi! Recomand să nu folosiți absorbante zilnice, pentru că acestea reprezintă o condiție favorabilă pentru dezvoltarea unei flore patologice.

3. Spălăturile vaginale cu bicarbonat de sodiu nu au un rol benefic! Atunci când aveți eliminări foarte abundente, iar tratamentul local nu funcționează, puteți apela la prelucrarea vaginului, însă în nici un caz cu bicarbonat de sodiu, ci cu substanțe speciale. În condiții de casă puteți încerca mai degrabă o baie cu romaniță, deoarece aceasta are acțiune antiinflamatorie.

Foto: clinicadraran.es

Adaugă comentariu