Soluția pentru o dantură perfectă

Soluția pentru o dantură perfectă

Sănătatea dentară, ca și cea a întregului organism, prespune anumite reguli de care trebuie să țină cont atât maturii, cât și cei mici. Este vorba de periaj, folosirea aţei dentare, păstrarea unei diete corecte, vizite regulate la stomatolog etc. Toate acestea previn cariile și bolile gingivale, elimină respirația urât mirositoare și păstrează culoarea naturală a dinților. Dacă veți ține cont de aceste cinci sfaturi, sănătatea orală va rămâne intactă mulți ani de acum încolo: 

- Periați dinții de cel puțin două ori pe zi - dimineața și seara. Folosiți ața dentară. Stomatologii recomandă periajul timp de trei - cinci minute, nu mai puțin.
- Înlocuiți periuţa de dinți la fiecare trei luni. Apropo, optați pentru periuțele cu două părți laterale flexibile, care ajung în zonele greu accesibile și oferă o curățare superioară întregii guri.
- La fel, o dată la trei luni, mergeți la stomatolog pentru controale regulate. Nu uitați de igienizarea dentară (detartraj, periaj profesional) care se recomandă de efectuat la fiecare jumătate de an. Cât privește albirile dentare profesionale, acestea nu trebuie să fie mai dese de o dată pe an. 
- Încercaţi să grupaţi mesele şi gustările. Ideal ar fi să aveţi cinci mese şi gustări şi să efectuaţi un periaj sau o clătire cu apă de gură după, pentru a nu lăsa resturile alimentare în contact cu dinţii.

- Alegeți cu grijă pasta de dinți care să ofere o protecţie completă împotriva celor mai frecvente probleme dentare. Cea mai bună opțiune este în acest caz Herbal Therapy, prima pastă de dinţi produsă în Republica Moldova. Nu conţine fluor şi pe lângă efectul principal, cel de albire a danturii, gama de paste de dinți Herbal conține extracte 100% naturale: BioR (extractul concentrat din Spirulină), ulei esenţial de mentă, muşeţel, portocală, ceai verde şi arbore de ceai. Toate au efect antibacterian și antiseptic, întăresc dinții și gingiile, mențin respirația proaspătă timp de 24 de ore, previn formarea cariilor și depunerea petelor. Herbal therapy a elaborat trei tipuri de produse pentru îngrijirea dinților: Herbal Therapy Bior, Herbal Therapy 5 Effects și Herbal Therapy Kids. 

Herbal therapy bior este o pastă de dinți cu extracte din algele microscopice Spirulina Platensis (Bior), bogată în substanțe active extrem de folositoare cavității bucale. În celulele Spirulinei Platensis se găsesc circa 300 de substanțe biologic active, printre care vitamine, micro și macroelemente (Fe, Ca, Mn, Zn), aminoacizi esențiali și acizi grași nesaturați de tipul Omega-3 etc. Herbal therapy (Bior) a dovedit acțiuni biologice multiple: antibacteriană, antiinflamatoare, antioxidantă și imunomodulatoare. Totodată normalizează microflora, elimină procesele inflamatorii locale și îmbunătățește imunitatea. Acest produs este unic datorită acțiunilor sale antivirale, care reduc riscul apariției herpesului în cavitatea bucală și pe buze. Unic este și datorită faptului ca nu conține fluor - substanța extrem de toxică din compoziția pastei de dinți clasice, care pe lângă faptul că nu conține absolut niciun nutrient esențial, nu ajută deloc la prevenirea și tratarea cariilor, iar un studiu american a descoperit ca fluorul este cancerigen. Academia Internațională de Medicină și Toxicologie a clasificat fluorul ca fiind un medicament neaprobat în ceea ce privește folosirea lui în profilaxia dentară din cauza toxicității sale mari. 

Herbal therapy 5 effects este o pastă de dinți elaborată după o rețetă unică, obținută prin combinația cu grijă a cinci extracte sub formă de uleiuri eterice (mentă, ceai verde, portocală, arbore de ceai și mușețel) garantează o îngrijire eficientă a dinților și a gingiilor, ceea ce face această pastă de dinți ideală pentru utilizare zilnică. Extractul de ceai verde conține polifenoli, ce sunt antioxidanți puternici reduc numărul bacteriilor din cavitatea bucală și formarea tartrului; extractul de mentă ajută la prevenirea infecțiilor, extractul de mușețel calmează și îngrijește gingia; extractul din arbore de ceai reduce sângerarea gingiilor și cariarea dinților fiind un antiseptic natural; extractul de portocală are proprietăți antimicrobiene foarte puternice care distrug bacteriile, virusurile și ciupercile patogene. Conține și forme concentrate de bioflavonoizi citrici cunoscuți ca vitamina P. Herbal Therapy 5 Effects este o pastă de dinți ce oferă protecție antibacteriană completă timp de 24 de ore. Are proprietăți de înălbire a dinților și inhibă dezvoltarea bacteriilor ce cauzează formarea cariilor. 

Herbal therapy kids este cea de-a treia pastă de dinți elaborată în Moldova  a cărei menire este de a oferi copiilor un zâmbet sănătos și o copilărie fericită. Pentru ei a fost concepută o pastă de dinți specială care să ofere o protecție naturală și delicată dinților de lapte. Pentru că este bazată doar pe combinația atentă a ingredientelor cu puteri vindecătoare oferite de natură, produsul nu reprezintă un pericol în cazul în care este înghițit de copii în timpul igienizării cavității bucale. Extractul de mentă și cel de mușețel din conținutul pastei vor fi principalii aliați în lupta cu infecțiile cavității bucale, vor proteja dinții de carii, vor îngriji gingia și, astfel, vor asigura un zâmbet sănătos micuților pentru întreaga zi! Extractul de mentă întârzie dezvoltarea cariilor dentare și apariția bacteriilor, protejează gingiile, ajută la prevenirea infecțiilor. Extractul de mușețel întărește smalțul dinților, combate apariția și depunerea tartrului, îngrijește gingia, asigură o senzație de prospețime la nivelul cavității bucale, calmează durerile gingivale, ceea ce este foarte important pentru copii. 

NobilCosmetics se consideră a fi primul și singurul producător autohton de pastă de dinți din Republica Moldova! Compania a luat ființă în anul 2013, având un singur angajament: dezvoltarea unor remedii sigure, naturale și absolut inovatoare, care să contribuie la îmbunătățirea și menținerea la cote înalte a sănătății oamenilor. Sergiu Melnic, doctor în ştiinţe farmaceutice, inventatorul primei paste de dinţi din Moldova, spune că „Herbal Therapy a apărut din dorinţa de a oferi familiei, copiilor mei şi prietenilor o pastă de dinţi care să aibă nu doar efect de curățare, dar şi acțiune profilactică şi terapeutică. După cercetările îndelungate ale unei echipe de specialiști, au fost lansate pe piața farmaceutică primele produse a căror principii active sunt sută la sută naturale: extract de Spirulina Platensis (Bior) și uleiuri esențiale naturale. Produsele sunt realizate din cele mai bune componente oferite de producătorii de marcă din Europa, iar fiecare produs în parte este supus unui control calitativ și cantitativ strict privind principiile active din plantele ce intră în compoziție. În plus, calitatea sistemului de producție și de management este certificat în conformitate cu standardele internaționale 

 

Sursa foto: kudika.ro, adevarul.ro, arhiva personala

 

Adaugă comentariu