8 Moduri de a opri imediat atacul de panică
- 2022-06-29
- 657
Ți-a trecut vreodată frisoane pe coloana vertebrală din cauza unei anumite situații? Această afecțiune se numește atac de panică, deși este mult mai mult decât a avea frisoane. Atacul de panică este de fapt un episod brusc de frică intensă care îți declanșează emoțiile fizice. S-ar putea să fie din cauza morții cuiva, o situație traumatică sau o dezamăgire puternică. Te ucide din interior și te face amorțit și speriat în același moment. Când apare un atac de panică, simți că îți pierzi controlul asupra ta sau ca și cum ai avea un atac de cord. Pentru a aborda astfel de situații, avem câteva modalități care vă pot ajuta să treceți peste ele, stiai.net
Modalități de a opri atacul de panică
Controlul sau oprirea atacurilor de panică nu este o sarcină ușoară, deoarece nu știi perioada în care poți avea atac de panică. Un renumit psiholog a sugerat 8 moduri de a controla aceste atacuri. Unele dintre aceste moduri sunt pentru a obține rezultate imediate, iar unele vă influențează în bine pe termen lung.
1. Păstrați aproape medicamentele
Dacă aveți obiceiul să faceți frecvent atacuri de panică sau episoade de panică, atunci mergeți la un terapeut și el vă va recomanda anumite pastile care pot controla atacurile de panică. Benzodiazepinele ajută la tratarea simptomelor atacului de panică ori de câte ori acestea apar. Cu toate acestea, trebuie să știți că medicamentele pot ajuta numai atunci când nu există o tulburare de anxietate persistentă. Prin urmare, este doar pentru utilizare pe termen scurt în timpul unei situații de criză.
2. Utilizați tehnica de respirație profundă
În momentul unui atac de panică, ai o problemă de hiperventilație din cauza fricii. Există un fel de dificultate de respirație și apoi începi să gâfâi. Pentru a controla acest lucru, trebuie să respirați adânc pentru a reduce simptomele atacului de panică. Potrivit unui studiu, respirația diafragmatică poate ajuta în cazul atacului de panică și poate reduce simptomele acestei afecțiuni. Oamenii care practică exerciții de respirație profundă sunt mai puțin susceptibili de a face atac de panică și își pot controla atenția destul de eficient.
3. Să știi că ai un atac de panică
Odată ce ați aflat că aveți un atac de panică, atunci puteți lua măsurile adecvate pentru a-l controla. Pentru aceasta, trebuie să înțelegeți că acest timp va trece. Stabiliți-vă emoțional, controlați-vă emoțiile și îndepărtați-vă teama că se va întâmpla ceva rău cu voi, acest lucru poate ajuta la oprirea atacului de panică.
4. Închide ochii
Atacul de panică vă poate oferi o experiență copleșitoare, datorită acestui mediu cu ritm rapid; poate stimula frica în tine. Acest lucru se poate adăuga la atacul de panică, pentru a reduce acest efect de stimuli, ar trebui să închideți ochii de îndată ce începeți să intrați în panică și să vă concentrați asupra respirației. Poate ajuta la controlul atacului de panică.
5. Stai în prezent
A rămâne în prezent vă poate menține în legătură cu realitatea și vă poate face conștienți de ceea ce se întâmplă în jur. Din cauza atacului de panică, uiți ce este în jurul tău, devii foarte agitat. Prin urmare, atenția este importantă pentru a te detașa de acea frică și separare. Acest lucru vă poate ajuta să combateți atacul de panică și să știți ce urmează.
Aceasta implică următoarea acțiune:
Concentrarea asupra prezentului
Recunoașterea stării tale emoționale
Meditați pentru a reduce stresul
6. Folosește tehnica de relaxare musculară
Tensiunea musculară este un simptom vital al atacului de panică și al anxietății. Tehnicile de relaxare musculară pot ajuta la reducerea efectului tensiunii asupra corpului și la inducerea senzației de relaxare. Atacul de panică poate fi tratat cu ajutorul relaxării musculare progresive care are scopul de a ajuta organismul. Îți ajută corpul să facă față și să fie mai receptiv la funcții.
7. Imaginează-ți unul dintre locurile în care ai fost fericit
Poate fi dificil să te concentrezi asupra unui moment fericit când treci printr-un atac de panică, dar este o modalitate eficientă de a opri atacul de panică să te afecteze. Pentru aceasta trebuie să vă reduceți stresul și să vă relaxați. Potrivit diferitelor cercetări, dacă petreceți mai mult timp în natură, vă poate ajuta să vă gestionați anxietatea. De asemenea, încercați să vă imaginați locuri plăcute pe care le-ați vizitat și amintiri fericite pentru a vă controla atacurile de panică.
8. Fă câteva exerciții ușoare
Exercițiile fizice pot ajuta la eliminarea stresului și a anxietății și vă ajută să vă concentrați asupra corpului. Exercițiile fizice regulate ajută la îmbunătățirea sănătății atât fizice, cât și mintale, ceea ce vă împiedică să faceți atacuri de panică. Potrivit medicului, exercițiile fizice la aproximativ 60-90% din capacitatea ta pot ajuta la reducerea atacului de panică și a atacurilor de anxietate. Exercițiile ușoare imediat după atacul de panică pot reduce, de asemenea, teama, neliniștea și problemele de respirație.