Ce trebuie să știi dacă stai mult în picioare la locul de muncă

Ce trebuie să știi dacă stai mult în picioare la locul de muncă

Multe persoane se feresc de joburile care includ multe ore de stat pe scaun, însă nici varianta opusă nu este prea recomandată. Astăzi îți explicăm ce trebuie să știi dacă stai mult în picioare la locul de muncă. Care este pericolul la care te expui, dar și ce soluții există?

Un job care presupune multe ore petrecute în picioare vine la pachet cu multe riscuri. În funcție de situație însă, există și câteva metode care te pot ajuta să scapi de griji sau măcar să atenuezi problemele de sănătate, scrie unica.ro

Ce trebuie să știi dacă stai mult în picioare?

 În primul rând, dacă porți încălțăminte cu toc sau cu o talpă nepotrivită, riști să îți afecteze coloana vertebrală. Poziția incorectă a corpului poate avea consecințe grave pe termen lung.

De asemenea, din cauza faptului că stai în aceeași pereche de încălțăminte poate duce la apariția unor probleme de sănătate, precum bătături, ciuperca piciorului sau monturile dureroase.

Este necesară o igienă adecvată a picioarelor, o curățare constantă și temeinică a perechilor de încălțăminte, precum și alegerea unei încălțăminte comode, care să lase pielea să respire.

 Alte probleme de sănătate care pot să apară când stai mult în picioare la locul de muncă sunt oboseala musculară, durerile și crampele, venele sparte sau varicoase, vânătăile și umflăturile.

Ai văzut vreodată o persoană care avea acele vene umflate, ieșite mult în evidență? Acestea apar din cauză că sângele se acumulează prea mult în partea inferioară a corpului și pot provoca dureri destul de puternice. La fel de neplăcute sunt și crampele musculare și oboseala musculară. Cea din urmă se manifestă după ce mușchii sunt ținuți în stres muscular timp îndelungat. 

 Din fericire, există și soluții care să îți amelioreze starea, dacă muncești mult timp în picioare. Pe lângă alegerea încălțămintei potrivite, pauzele dese, dar și ajustarea mesei la care lucrezi (dacă ești în această situație), mai poți apela la câteva trucuri deosebit de utile.

În primul rând, poți folosi o cremă sau un gel special pentru astfel de probleme. Poți aplica acest tratament oriunde și oricând, căci o cremă sau un tub cu gel sunt ușor de luat în geantă sau rucsac, intră rapid în piele și acționează într-un mod eficient asupra zonei afectate. 

 Dacă au în componență și o plantă, precum arnica, gheara dracului, sau o alta asemănătoare, sunt cu atât mai bune pentru problemele care pot apărea când stai mult în picioare la locul de muncă.

Un alt truc pe care îl mai poți aplica este să ții picioarele seara într-un lighean cu apă în care ai dizolvat anterior niște sare. Poți pune și niște frunze de mentă sau alte plante cu efect răcoritor. Un masaj aplicat local, cu uleiuri esențiale, se poate dovedi la fel de eficient, la finalul unei zile lungi de muncă.
 

Adaugă comentariu