Confidențele unei mămici: Ce nu trebuia să fac după ce s-a născut bebeluşul

Confidențele unei mămici: Ce nu trebuia să fac după ce s-a născut bebeluşul

Mămica unei fetițe de un an a decis să scrie pe blogul său despre 7 lucruri pe care nu trebuia să le facă atunci când a născut odorașul. Vedeți în articol care sunt acestea și poate vă vor ajuta pe voi să vă cruțați mai mult, să acordați atenție timpului petrecut cu piciul și odihnei. Opinia a fost expusă pe blogul super-mami.ro.

 

1. Nu aş pune mereu bebeluşul pe primul loc. Nu spun că trebuia să mă fi uitat pe geam sau să îmi fi făcut unghiile cât ea plângea din cauza durerilor de burtică, însă în primele luni de viaţă, abia mă duceam la baie, ca să fiu lângă ea. Asta nu e deloc bine, pentru că pe lângă problemele de sănătate apărute, am fost o bună perioadă slăbită, obosită. Am ajuns la concluzia că un bebeluş este (mai) fericit, dacă mama lui este fericită şi odihnită.

2. Nu mi-aş mai bate capul cu gătitul. A adormit un pic fetiţa? Fuga la bucătărie, să fac o ciorbă! Mare greşeală. Dacă a adormit, trebuia să fi adormit şi eu lângă ea o jumătate de oră, ca să îmi mai încarc un pic bateriile. Exact acelaşi lucru când vine vorba despre curăţenie. A adormit fata? Imediat fugeam să şterg un geam, să curăţ chiuveta. Din nou, mare greşeală.

3. Nu aş refuza o plimbare sau o cafea cu prietenele. Nu se întâmplă nimic cu copilul dacă rămâne cu tatăl sau cu cine ai tu de încredere. Nu se crapă cerul dacă ieşi o jumătate de oră. Nu va plânge până se va învineţi. Iar tu ai nevoie de o gură de aer, crede-mă pe cuvânt.

4. Nu aş folosi la fiecare baie cremă de funduleţ şi/sau cosmetice. Cu asta m-am luminat după vreo lună. Am lăsat-o cu funduleţul la aer cât mai des şi am aplicat creme doar la nevoie sau la sfatul dermatologului.

5. Nu aş ezita să-l implic pe tati mult mai mult. Am tot citit despre proaspete mămici posesive care nu lasă soţul să ţină copilul, de frică să nu se întâmple ceva. Ei, nu am fost chiar aşa, însă de multe ori i-am suflat în ceafă în loc să mă duc să mănânc un măr. La un moment dat am realizat eu că sunt prea atentă, prea încordată şi poate că de asta nici nu îl implicam atât de mult. Acum însă sunt zile în care el o pune la masă, o spală după, se joacă – iar eu fac pur şi simplu altceva. Noi nu avem bunică, mătuşă, bonă, dar dacă voi aveţi, nu ezitaţi să le cereţi ajutorul. Măcar o dată pe lună şi tot va conta.

6. Nu aş cumpăra tot felul de biberoane, suzete şi suzeţele. Am luat şi înainte de a naşte, dar am dat şi comenzi online după. Foarte rău am făcut, pentru că am aruncat bani aiurea. La fel, nu aş cumpăra 10000 de hăinuţe şi alte acareturi. Aş lua strictul necesar – şi pe parcurs ce îmi mai trebuie.

7. Nu aş mai fi aşa de aspră cu mine.  În timp am înţeles că oricât de atent ai fi, accidente se pot întâmpla. Şi cu siguranţă se vor mai întâmpla, oricât de vigilente am fi. Nu o pot lega şi nici nu o pot ţine într-un glob de cristal. Aşadar, aş fi mai permisivă cu mine, aş încerca să mă accept mai mult şi nu m-aş mai învinovăţi aşa rău pentru orice.

 

Foto simbol: oppps.ru

Adaugă comentariu