Cum luptăm cu lenea în concediul de maternitate

Cum luptăm cu lenea în concediul de maternitate

Deși ai un bebeluș în grija ta căruia trebuie să îi acorzi multă atenție, mai sunt momente în care ești liberă și te gândește ce ai putea să faci, dar în loc să faci ceva treabă prin casă, îți petreci timpul privind seriale sau, pur și simplu, nu faci nimic pentru că bruscă te apucă lenea (nu vorbim aici de oboseală). Îți dai seama că ar fi mai bine să te miști, să faci ceva folositor, să investești acest timp în tine, dar parcă nu ai suficientă motivație sau putere pentru a te urni din loc.

 

Îți propunem să te lupți cu lenea și să urmezi următoarele SFATURI:

 

1. Planifică-ți ziua!

Deși știi ce trebuie să faci într-o zi anume, adesea, amâni obligațiile tale dintr-un motiv sau altul. Îţi recomandăm să îţi creezi un plan al activităților pe parcursul zilei, pe care este obligatoriu să îl scrii pe o foaie și să bifezi fiecare lucru odată ce l-ai făcut. Când vei termina de bifat lista te vei simți mândră de tine, dar și satisfăcută de lucrurile pe care le-ai făcut.

 

2. Răsplătește-te pentru munca depusă

Nu va fi greu să decizi cum să fii răsplătită pentru efortul depus, pentru că... ştii ce-ţi place. Poți opta pentru o baie relaxantă, pentru lecturarea unei cărți interesante, o vizită la salonul de înfrumusețare etc.

 

3. Culcă-te la timp

Încearcă să mergi la culcare mai devreme de miezul nopții, pentru a te odihni suficient și pentru a putea să te trezești mai devreme și să te simți bine.

 

4. Ai grijă de tine

Mergi la un salon de înfrumusețare, schimbă-ți coafura, relaxează-te la un salon SPA și fii sigură că așa te vei simți mult mai bine! Măcar din când în când... Mergi împreună cu prietenele tale, pentru mai multă motivaţie. 

 

5. Nu uita de sport

Sportul este sănătos şi îți face și corpul frumos. Mai mult de atât, te va încărca și cu energie pozitivă.

 

6. Motivează-te

Găsește câteva mămici cu care să comunici și cu care să faceți lucruri frumoase. Inventați pariuri sau jocuri pentru a lupta cu lenea și a vă ordona viața. O idee ar fi să mergeți împreună la sport și să vă penalizați reciproc pentru nefrecventarea orelor de sport.

Foto: argprint.com.ua, gomamablog.com, healthista.com, 

thefashionspot.com, yogaenfants.com, twirlit.com

Adaugă comentariu