Cum să opriți căderea părului: 6 Metode eficiente
- 2022-09-27
- 667
În mod normal, o persoană pierde aproximativ 100 de fire de păr pe zi. Dar dacă pierdeți mai mult păr decât atât, s-ar putea datora deficiențelor de nutrienți, stresului sau altor factori. Noi vrem să vă spunem despre câteva lucruri pe care le puteți face pentru a încetini sau a opri căderea părului, scrie stiai.net
Atenție: Dacă aveți o căderea bruscă a părului, căderea părului în pete sau scalpul vă mănâncă tare și simțiți arsuri, ar trebui să megeți la medic.
1. Mănâncă mai multe proteine
Foliculii de păr sunt formați în principal dintr-o proteină numită keratina. De aceea, o alimentație bogată în proteine îți va proteja și întări părul.
- Includeți o porție de proteine de mărimea palmei (aproximativ 120 g) în micul dejun și prânz.
- Alimentele pe care ar trebui să le consumi mai mult sunt lintea, soia, fasolea, semințele, nucile, ouăle, peștele, mazărea, puiul și curcanul.
2. Consumă mai multă biotină
Biotina, sau vitamina H, îmbunătățește structura cheratinei corpului. În general, ar trebui să luați aproximativ 30 mcg până la 100 mcg pe zi.
- Adaugă mai multe alimente bogate în biotină în dieta ta. Acestea pot include carne de organe de animale (cum ar fi ficatul sau rinichii), ouăle, nucile și semințele (cum ar fi migdalele, arahidele sau nucile), soia și alte leguminoase, cerealele integrale, bananele, conopida și ciupercile.
- Alegeți feluri de mâncare crude sau minim procesate, deoarece căldura poate reduce eficacitatea biotinei.
3. Aranjați-vă părul în mod corespunzător
- Nu purta împletituri strânse sau cozi de cal, deoarece acestea îți trag părul de la rădăcină și pun prea multă presiune pe el și îl țin mult prea strâns.
- Nu folosi creme și seruri grele pentru coafare, deoarece acestea pot adăuga, de asemenea, greutate inutilă părului tău.
- Alegeți în schimb coafuri largi, fără creme de coafat.
- Evitați aparatele de coafat cu căldură, cum ar fi ondulatoarele sau plăcile de întins părul, deoarece pot deteriora sau rupe firul de păr.
- Dacă vrei să-ți ondulezi părul, folosește bigudiuri sau orice alte metode de coafat fără aer cald.
- Evită să periezi părul ud dacă nu vrei să îți cadă și mai mult păr.
4. Aplică ulei esențial
Uleiul esențial de lemn de cedru reduce căderea părului prin echilibrarea glandelor producătoare de ulei din scalp. De asemenea, are proprietăți antifungice și antibacteriene.
- Amestecă 2 picături de ulei esențial de cedru cu 2 linguri de ulei purtător (cum ar fi jojoba sau sâmburi de struguri) într-un castron.
- Folosind degetele, masați amestecul pe scalp și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute.
- Spală-ți părul ca de obicei.
Sfat: În loc de ulei esențial de lemn de cedru, puteți folosi și ulei esențial de cimbru, ulei de rozmarin, ulei de lavandă sau ulei de mentă.
5. Încearcă o mască de păr cu ceapă
Ceapa conține acid folic, vitaminele B, C și E, fosfor, zinc, potasiu, magneziu și caroten. Toți acești nutrienți vă pot ajuta să vă refaceți părul.
- Rade o ceapă și stoarce sucul din ea.
- Luați o dischetă demachiantă de bumbac și tamponați cu ea sucul de ceapă pe scalp.
- Lăsați-l să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi spălați masca.
- Repetați procesul de două ori pe săptămână.
6. Reduceți nivelul de stres
- Practicați yoga. Unele dintre cele mai eficiente poziții de yoga sunt câinele cu fața în jos, îndoirea înainte și poziția cămilă.
- Meditează și practică tehnici de respirație. Ele te vor ajuta să te concentrezi asupra momentului prezent și te vor face să te simți mai bine.