Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Prima răceală a bebelușului. Cum îi faci față

Prima răceală a bebelușului. Cum îi faci față

Prima răceală a bebelușului tău poate reprezenta un moment greu de depășit, dar există câțiva pași importanți care pot ajuta la gestionarea ei, scrie suntmamica.ro.

În măsura în care este posibil, ține-ți bebelușul departe de persoanele bolnave. De asemenea, menține-ți o igienă adecvată a mâinilor.

Dacă bebelușul tău se îmbolnăvește, este bine să știi cu ce fel de boală se confruntă. Când medicul spune, „este doar o răceală”, poți echivala lucrul acesta cu un virus, nu cu o infecție bacteriană. Un virus trebuie să-și urmeze cursul, ceea ce poate dura câteva zile. Între timp, ești nevoită să te lupți cu febra bebelușului și cu simptomele răcelii. Trebuie evitate medicamentele fără prescripție medicală pentru tuse și răceală.

Dacă bebelușul are dificultăți în respirație, febră prelungită, nu se hrănește corespunzător, nu este la fel de activ ca de obicei sau are secreții nazale care sunt prea greu de curățat, mergi imediat cu el la medicul pediatru.

Virusurile care durează mai mult de cinci până la șapte zile trebuie ținute sub observație, mai ales dacă simptomele se agravează. Uneori poate apărea o infecție bacteriană secundară.

 

 

 

 

 

Sursa foto: suntmamica.ro
 

Share:

Articole recomandate