Transformă-ţi GARDEROBA, fără să-ţi cumperi haine noi!

Transformă-ţi GARDEROBA, fără să-ţi cumperi haine noi!

Ai un dulap plin cu haine şi... tot nu ai nimic de îmbrăcat? Cunoscută situaţie. Dacă nu îţi permiţi să-ţi schimbi garderoba atât de des pe cât ţi-ai dori, îţi dăm noi câteva super idei, ca să îţi transformi hainele pe care le ai deja. 

Înainte să arunci o haină, gândeşte-te cum ai putea să o "reinventezi"... O pereche de blugi se pot transforma în şorţi, o cămaşă de-a soţului poate deveni... o fustă, iar o bluză se poate schimba cu nişte nasturi interesanţi, cu bucăţi de textil sau chiar cu nişte vopsea. Danteluţa sau broderia, de asemenea, poate da oricărei haine un suflu nou şi feminin. 

 

Bluză cu mâneci stilate

Dacă ai o bluză care îţi place, dar parcă te-ai plictisit deja de ea... iată o idee deosebită! Taie mâneca de-a lungul, tiveşte marginile, apoi prinde nişte nasturei şi încheietori. 

 

Fustă lejeră de vară... sexy!

Dacă ai o fustă lungă, colorată şi uşoară, pe care vrei s-o transformi într-una mai neobişnuită, vezi mai jos cum poţi să o faci! Decupează şi tiveşte marginile. 

 

 

Vestă dintr-o eşarfă

Ştiai că dintr-o eşarfă poţi face o vestă/bluză? Trebuie doar să decupezi două găuri pentru mâini, iar pe mijloc să o "aduni" cu o centură stilată. 

Alte tipuri de veste...

Idei similare poţi crea din simple bucăţi de pânză... Vezi mai jos schemele!

  

 

Danteluţă pentru o notă de rafinament

Foloseşte danteluţa în combinaţie cu blugii, şorţii sau alte haine pentru un plus de feminitate. Nu trebuie decât să o coşi pe interior la marginile hainei, acolo unde ţi se pare mai potrivit. O altă idee spectaculoasă este să decupezi anumite zone din haină şi să coşi/lipeşti pe interior o bucată de dantelă. Sau poţi, pur şi simplu să coşi/lipeşti pânza de-asupra. 

 

Blugii arată spectaculos în combinaţie cu dantela sau broderia, caută "materie primă" în cufărul bunicii/mamei.

 

Fustă din cămaşă sau din bluză

O cămaşă frumoasă, dar prea largă (poţi fura una din garderoba soţului), se poate transforma într-o fustă stilată. Uneori, fără măcar să o distrugi. La fel şi cu o bluză cu mâneci din tricotaj. 

 

Îţi poţi meşteri chiar şi o rochie dintr-o cămaşă, cu un pic de talent şi acurateţe!

 

Hăinuţe pictate... 

Un dram de culoare şi haina ta va arăta cu totul diferit! Dacă ai un pic de talent la desen, testează-ţi puterile. Dacă nu... nu e grav, foloseşte un trafaret din carton! La fel, poţi "desena" cu bucăţi mici din textile de diferite culori -  decupate din baticuri, eşarfe sau alte haine, pe care să le coşi într-o anumită formă. 

 

Îţi dorim inspiraţie şi o garderobă plină de culoare! 

 

Foto: apairandasparediy.com, jessamity.blogspot com; vctryblogger.blogspot.com; modaedicasdecostura.blogspot.ca; 

interestingfor.me; thefancy.com; weheartit.com; muyingenioso.com, oblacco.com; pinterest.com

Adaugă comentariu