Ciuperci umplute cu şuncă şi mozzarella
- 2016-02-18
- 5906
Un aperitiv delicios şi simplu de realizat, pentru toţi iubitorii de ciupercuţe!
Ingrediente:
500 g ciuperci medii/mari
150 g şuncă afumată
200 g mozzarella (sau alt caşcaval)
Opţional
ulei de măsline
145 gr sos pesto
200g mix de frunze de salată
Sare, piper
Mod de preparare:
1. Spălăm ciupercile, după care le scoatem picioruşele. Presaram în fiecare pălărioară un pic de sare şi piper.
2. Punem în interiorul ciupercuţei un cubuleţ mic de caşcaval, apoi o felie de şuncă şi de-asupra mai punem un cubuleţ de mozzarella.
3. Aşezăm ciupercile pe tavă (plasă/grill) şi le dăm la cuptor (preîncălzit) pentru 15 minute, la 200 grade.
4. La servire, le aşezăm pe un strat de frunze de salată. Putem adăuga câte un strop de sos pesto.
6. Pot fi servite cu pâine toast (sau uscată la cuptor), atât calde, cât şi reci.
Notă: O altă metodă este să dăm la cuptor doar ciupercile, stopite cu puţin ulei de măsline, pentru 8-10 minute. După care să adăugăm caşcavalul şi şunca şi să mai dăm la cuptor pentru 4-5 minute, până se rumenesc. Alegeţi ce vă place!
Foto: goodtoknow.co.uk