Pâine dulce cu dovleac, merișor și nucă
- 2017-11-01
- 3322
O pâinică densă, moale și delicioasă, asemănătoare la aspect cu un chec, este o gustare perfectă la ceai sau cafea. Se face relativ ușor și e numai bună pentru sezonul dovleacului.
Ingrediente:
- 170 g de piure de dovleac
- 50 g de nuci tocate
- 50 g de merișoare uscate
- 90 g de lapte bătut
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 2 ouă
- 200 g+1 lingură de zahăr
- 90 g de unt la temperatura camerei
- 1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță cu praf de copt
- 200 g de făină.
Metoda de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade. Unge o tavă de chec cu unt și tapeteaz-o cu hârtie de copt.
Amestecă făina, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu.
Bate untul până devine spumă. Adaugă treptat zahărul, mixând până când se încorporează. Adaugă ouăle pe rând, apoi piureul de dovleac și extractul de vanilie.
Adaugă ingredientele uscate alternativ cu laptele bătut și încorporează-le. Adaugă merișoarele și nucile și toarnă aluatul în tava pregătită. Presară o lingură de zahăr deasupra lui.
Coace pâinica timp de 1 oră și 10 minute până când trece testul scobitorii. Las-o să se răcească vreo 15 minute în tavă, apoi scoate-o pe un grătar până când e răcită complet.
Rețetă și foto: epicurious.com; foodstory.stirileprotv.ro