Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Trufe ideale de ciocolată fără pic de zahăr și unt

Trufe ideale de ciocolată fără pic de zahăr și unt

La sigur că deseori vă doriți niște dulciuri, dar fie că țineți regim, fie că nu vreți să-I faceți poftă și copilului dacă încercați să reduceți la minimum zahărul în alimentația acestuia. Noi am găsit ciocolatele ideale – fără zahăr și unt, deci nu îngrașă și nu dăunează.

Pentru a face trufele de ciocolată aveți nevoie de:

- 200 gr de prune uscate (cel mai bine e să fie moi și grase)

- 5 linguri de praf de cacao cu un indice redus de grăsime

- 5 linguri de praf de roșcove (carob) prăjite (trufele pot fi făcute fie doar cu praf de cacao, fie doar cu praf de roșcove, cu timpul veți decide singuri, de ceea ce alegeți depinde și gustul dacă va fi mai dulce sau mai amar)

 

Cum se gătesc trufele:

Puneți prunele uscate în blender și mărunțiți-le.

Adăugați praful de cacao și de roșcove. Iar treptat turnăm și apă. În funcție de cât de umede vor fi prunele folosite veți vedea și de câtă apă aveți nevoie.

După ce toată masa este omogenă trecem la pregătitul trufelor. Puteți să le faceți în forma lor clasică sau ca simple sfere. Înmuiați mâinile în apă ca să vă fie mai ușor să faceți ciocolatele.

Fiecare trufă o puteți trece prin ciocolată topită, prin praf de cacao sau de roșcove, prin fulgi de cocos, depinde de gusturile voastre.

Apoi le aranjați pe un platou și le dați la frigider pentru câteva ore sau pe noapte.

 

Rețeta și foto: pinterest.com; starsbuzz.ru; chef.tm; povar.ru

Share:

Articole recomandate