Un desert delicios pentru un mic răsfăț în doi: Tartă îndragostită cu dovleac

Un desert delicios pentru un mic răsfăț în doi: Tartă îndragostită cu dovleac

Avem aluat fraged pentru tartă și umplutură cremoasă de dovleac și scorțișoară. O combinație ideală, dragoste la prima degustare. Această tartă poate fi pregătită împreună cu partenerul de viață.

Pentru două tarte cu diametrul de 20 cm sunt necesare următoarele ingredient:

La aluat avem nevoie de 200 g margarină, 100 g zahăr, 1/2 plic de praf de copt, 2 ouă, 400 g făină, un praf de sare, un zahăr vanilat;

La umplutură: 800 g dovleac copt, 100 g zahăr, 1 linguriță scorțișoara, 1/2 linguriță nucșoară, esență de vanilie, zahăr pudră pentru decor.

Într-un bol se pune margarina și și se amestecă bine cu 100 g zahăr. Apoi se pun ouăle, zahărul vanilat, praful de copt și cel de sare, apoi făina treptat până se obține un aluat omogen, dar nu foarte tare. Se pune aluatul în folie alimentară și se lasă în frigider 20 de minute.


Dovleacul se fierbe, se face piure și se amestecă cu 100 g zahăr, 1/2 linguriță nucșoară și o linguriță de scorțișoară. Poate fi pasat puțin cu blenderul.


Apoi întinde aluatul și așeazăl în forme. Nu e nevoie să le ungeți pentru că aluatul are margarină și nu se lipește. Marginile în surplus pot fi tăiate, iar bucata de aluat rămasă o poți întinde și tăia inimioare cu o formă de biscuiți.


Peste aluatul din forme pune umplutura de dovleac, iar deasupra inimioarele de aluat ca să „decorezi” simbolic tartele.

Se pun la copt în cuptorul preîncălzit la foc mic 35-40 de minute. După ce le scoți din cuptor le lași să se răceasca 10 minute, apoi le pudrezi cu zahăr.

Tarta se poate prepara de asemenea cu orice fel de umplutură îți place. 

 

Informații și foto: retetegg.blogspot.md

Adaugă comentariu