Copilul refuză peștele? Gătește-i piure de somon cu morcov și roșii!

Copilul refuză peștele? Gătește-i piure de somon cu morcov și roșii!

Copilul tău refuză să mănânce pește? Piureul de somon cu morcov și roșii poate fi micul tău secret de a-l convinge să-l consume cu cea mai mare plăcere. Unde mai pui că rețeta este extrem de simplă și îți va lua cam jumătate de oră să o gătești.

Ai nevoie de:

225 g de morcovi curățați și tăiați rondele

150 g de file de somon

1 jumătate de linguriță de lapte

30 g de unt

2 roșii bine coapte, decojite, fără semințe și tăiate mărunt

40 g de brânză Cheddar rasă

Mod de preparare

Fierbe morcovii la aburi timp de 15-20 de minute, astfel încât să devină foarte moi. Între timp, pune somonul într-un vas pe care îl poți introduce la cuptorul cu microunde și adaugă peste el laptele și jumătate din cantitatea de unt. Lasă peștele la cuptor aproximativ două minute. 

Dacă nu vrei să folosești cuptorul cu microunde, gătește somonul în lapte într-o tigaie timp de 4-5 minute. Topește restul de unt într-o cratiță, adaugă roșiile și sotează-le până devin moi, apoi ia oala de pe foc și adaugă brânza Cheddar, amestecând bine. Procesează în blender compoziția cu roșiile, alături de morcovul fiert.

Curăță bine somonul de piele și eventualele oase, apoi adaugă-l (fără lichidul în care l-ai fiert) peste mixtura din blender. Procesează încă 30 de secunde și verifică dacă piureul are consistența dorită.

 

Sursa: copilul.ro; Oxana Besenta Photographer

Adaugă comentariu