Top 4 mituri despre nașterea naturală

Top 4 mituri despre nașterea naturală

Odată ce se apropie ziua cea mare – nașterea, graviduțele au tot mai multe întrebări cum să nască – natural sau prin cezariană, să folosească sau nu anestezia epidurală? Așa că am decis să adunăm într-un articol 4 cele mai des vehiculate mituri despre nașterea naturală, care posibil să vă aducă mai multă claritate.

1. Nașterea este sigură

De fapt, nașterea este și a fost întotdeauna, indiferent de locul și de cultura femeii care năștea, o cauză de deces în rândul femeilor tinere. Însă e adevărat, că odată cu evoluția științei, medicina s-a dezvoltat atât de mult și oamenii au devenit mult mai informați, încât nașterea este mult mai sigură decât chiar 5-10-20 de ani în urmă.

 2. Durerea din timpul travaliului este diferită

Mulți cred că durerea provocată de travaliu este diferită de alte forme de durere. Specialiștii spun că asta nu este deloc adevărat. Suferința este primită de către aceiași neuroni și percepută de creier în exact același mod ca și orice altă formă de durere.

 3. Epiduralele sunt inutile și periculoase

Susținătorii nașterii naturale insistă că durerea din timpul nașterii poate fi gestionată în mod natural, sau dacă nu, ar trebui să fie îndurată. Medicii spun însă că oamenii îndură tot felul de tipuri de durere și că, în unele situații, nu ar rezista fără calmante. De aceea, nu există niciun motiv pentru a face o excepție pentru durerea din timpul travaliului care este, fără îndoială, mai intensă decât alte tipuri de dureri.

 4. Naștere naturală este cea mai bună modalitate de a da naștere

Se spune că bebelușii născuți natural vor fi mai fericiți și mai sănătoși. Aceste idei preconcepute nu sunt bazate pe fapte. Nașterea naturală este o opțiune foarte bună atunci când asta își dorește cu adevărat viitoarea mamă și atunci când se simte pregătită psihic și fizic pentru această experiență puternică.

 

Informații: clickpentrufemei.ro

Foto simbol: youtube.com/Irina Timoshenko

Adaugă comentariu