Te lași de fumat pentru 300 de euro lunar?

Te lași de fumat pentru 300 de euro lunar?

300 de euro pentru femeile însărcinate care se lasă de fumat, este o nouă metodă testată acum în Franța pentru a determinat femeile gravide să renunțe la acest viciu, potrivit libertatea.ro.


Experimentul a început la 7 aprilie și se va extinde pentru o perioadă de 2 ani, programul fiind finanțat de Institutul oncologic național francez. Astfel, femeile care sunt incluse în acest experiment, primesc în media 300 de euro pe lună, iar medicii se asigură de abstinența tabagică prin efectuarea a diverse controale periodice.
Prin oferirea acestei sume de bani, se crede că se poate acționa pozitiv asupra persoanelor dependente, deoarece sunt stimulații centrii plăcerii prin invitația de a merge la cumpărături.
Consumul de tutun în perioada sarcinii poate duce la avort spontan, nașteri premature, subdezvoltare a fătului sau risc — argumente suficiente pentru a le determina pe unele viitoare mame să renunțe la fumat.  Cu toate acestea, aproximativ 20% dintre femeile însărcinate din Franța aleg să-și asume aceste riscuri și continuă să fumeze chiar și după ce rămân gravide.

Citeşte şi: MAMĂ, te rog, nu fuma!

Foto: stayathomemum.com.au

 

Adaugă comentariu