Detalii utile despre bolile ascunse ale copiilor

Detalii utile despre bolile ascunse ale copiilor

La cea de-a patra ediție a Șezătorii Mamelor din 2019, părinții au aflat informații importante despre sănătatea celor mici. Printre temele discutate au fost: alergiile la copii, disbioza intestinală, torticolisul din naștere la bebeluși și terapia bioregulatorie a bolilor copiilor.

Medicul alergolog-pediatru, Ecaterina Stasii a discutat despre simptomele imediate ale rinitei alergice, printre care se numără: strănutul repetat, rinoreea, secrețiile nazale, lăcrimarea abundentă și pruritul ocular. Pentru umidificarea mucoasei nazale și prevenirea complicațiilor respiratorii, specialistul a recomandat produsul Marimer Izotonic spray. Acesta este recomandat sugarilor, copiilor şi adulţilor pentru lavajul zilnic al foselor nazale, mai ales în caz de nas înfundat sau uscat. De asemenea, medicul a menționat că Marimer Izotonic spray este un produs 100% natural, steril şi fără conservanţi.

 

Medicul internist, directorul executiv al Reprezentanței Heel în Moldova, Corneliu Bîlici a recomandat supozitoarele Viburcol care se administrează ca adjuvant în tratamentul complex al bolilor însoțite de anxietate și iritabilitate, cu sau fără febră, în special la copii. Viburcol este foarte important și pentru menținerea activității eficiente a sistemului imunitar.

 

Kinoterapeutul Tamara Belicci a vorbit despre torticolisul la nou-născuți, o afecțiune cunoscută frecvent sub numele de „gât strâmb”, în care capul bebelușului este înclinat. Specialistul a menționat că există mai multe feluri de torticolis, însă cel mai des doar două dintre ele pot afecta bebelușul: torticolisul muscular și torticolisul congenital. Kinoterapeutul a prezentat o serie de exerciții pentru tratarea torticolisului la bebeluși și a îndrumat părinții să le repete cu atenție acasă.

 

Despre disbioza intestinală la bebeluși a vorbit reprezentantul companiei Grindex, Lucia Sîrbu. Pentru normalizarea activității intestinului și pentru reducerea senzației neplăcută de disconfort, specialistul a recomandat produsul Lactobex baby. Acest supliment alimentar favorizează păstrarea sănătății intestinului, elimină substanțele nocive, formează microflora intestinală favorabilă și susține sistemul imunitar.

 

Un moment special al serii este alegerea graviduței cu cel mai mare termen de sarcină, care devine „Regina serii”. De această dată, graviduța câștigătoare a avut un termen de 41 de săptămâni și 6 zile. Partenerii evenimentului împreună cu echipa Odoraș i-au oferit graviduței un set de produse utile pentru îngrijirea bebelușului.

 

Medicul chirurg vascular, endovascular, Ruslan Cemîrtan din cadrul Spitalului Internațional Medpark a vorbit despre tratamentul modern al varicelor cu laser. Medicul a specificat cele mai frecvente simptome a bolii varicoase: senzație de picioare grele, crampe musculare, edeme maleolare seara, senzație de arsură în proiecția varicelor la menstruație, dureri surde în regiunea gambelor și disconfort estetic. Pentru un tratament rapid și un efect cosmetic sporit, medicul a recomandat metoda cu laserul francez care poate fi efectuată la Spitalul Internațional Medpark.

 

Reprezentantul companiei Alpen Pharma, Ion Bobu a prezentat produsul Tonsilotren. Acesta este un preparat natural german, care ajută amigdalele în caz de angine și amigdalite cronice: reduce inflamația, restabilește funcția de protecție a amigdalelor și reduce volumul amigdalelor hipertrofiate (mărite). De asemenea, Tonsilotren contribuie la normalizarea indicatorilor imunității întregului organism, accelerează vindecarea țesuturilor lezate și previne anginele repetate.

 

Reprezentantul companiei Dr. Frei, Cristina Ivanova a discutat despre corectorul de postură și funcțiile acestuia. În acest context, specialistul a prezentat corectorul de postură marca Dr.Frei care este destinat să sprijine coloana vertebrală și să fixeze mușchii în poziția corectă.

 

Despre contracepția non-hormonală a vorbit reprezentantul companiei Innotech, Irina Șulghina. Aceasta a prezentat produsul Pharmatex care are următoarele forme farmaceutice: pastile vaginale, capsule vaginale, supozitorii vaginale și cremă vaginală. Pharmatex nu dereglează flora intestinală, nu crește riscul dezvoltării afecțiunilor inflamatorii a organelor pelvine și este inofensiv atât pentru mama cât și pentru sănătatea bebelușului.

 

Cele mai frumoase momente au fost surprinse de fotograful Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Decor LLux.

Următorul eveniment marca Odoraș, Șezătoarea Mamelor va avea loc pe 14 mai. Nu rata această ediție, înregistrează-te și participă GRATUIT!

 

 

Adaugă comentariu