Opinia unei mame: Pe mine mă enervează la culme îmbinarea de cuvinte adresate copiilor - să fii cuminte!

Opinia unei mame: Pe mine mă enervează la culme îmbinarea de cuvinte adresate copiilor - să fii cuminte!

Natalia, o mamă din Moldova, dar stabilită cu soțul și cei doi copii în România, este împotrivă ca în raport cu copiii săi să se folosească îmbinarea de cuvinte „să fii cuminte”. Pe pagina sa de Facebook, Nata Eu a scris o opinie despre aceasta. „Copiii numai asta nu trebuie să facă, să știți, deși, uneori până și eu îmi doresc, chiar din toată inima, să fie mai liniștit, mai echilibrat, mai calculat, să mă lase în liniștea mea, până la urmă”, a scris mămica referindu-se la băiețelul său, Nichita.

Și eu mă lupt cu Nichita zi de zi, pentru că la grădiniță una din educatoare ține neapărat ca el să fie un băiat cuminte și repetă asta zi de zi. Înțeleg ideea ei, mulți copii, gălăgie, nu le reușește pe toate, în fine, dar 8 ore din zi el trebuie să fie cuminte, docilitatea asta impusă mă disperă”, a subliniat mămica.

Natalia a mai spus că zilele astea a reușit să înlocuiască: „azi am fost cuminte” cu „azi am fost un pic mai bun”. Nu știe cât e de corectă tactica sa, dar zice că îi sare țandura când aude cum băiețelul său zice că a fost cuminte și de aici vin automat recompensele din mintea lui: să i se aprindă televizorul, să stea mai mult afară, să mănânce ceva bunișor etc.

„E încă mic, dar eu voi avea răbdare să ajungem la distincția clară a acestei îmbinări de cuvinte, pentru că acum este interpretată greșit de el și eu uneori cred că nu mai am răbdare pentru explicații.  Cu toate astea, azi dimineață mergând spre grădiniță mi-a zis ce consideră el despre cât a fost de bun ieri la terenul de joacă și cel mai important, mi-a zis că azi va încerca să fie un pic mai bun decât ieri”, a scris mămica.

Ca și concluzie, Natalia zice că i se pare corectă îmbinarea de cuvinte „să fii mai bun”, decât „să stai frumos în bancă”, fără să încerci a explora, experimenta, discuta, socializa. „Îmi dau seama că la grădiniță nu e mediul potrivit pentru asta, dar instituțiile de stat de foarte multe ori le îngrădesc multe calități copiilor noștri”, a concluzionat mămica.

Voi ce credeți?

 

Foto de copertă simbol: copilul.ro

Adaugă comentariu