Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Apneea. Ce este și care sunt simptomele?

Apneea. Ce este și care sunt simptomele?

Apneea este o tulburare de somn, dar poate provoca unele complicații grave de sănătate. Face ca respirația să se oprească în mod repetat și să reînceapă atunci când adormi, scrie avantaje.ro

Există mai multe tipuri diferite de apnee, dar cea mai comună este numită apnee obstructivă în somn. Acesta este momentul în care mușchii gâtului se relaxează intermitent și blochează căile respiratorii atunci când dormim.

În funcție de severitatea cazului, uneori apneea poate fi tratată prin intervenție chirurgicală.

Apneea, diferite simptome

Există o mulțime de simptome diferite legate de apneea în somn, dar unele dintre cele mai evidente sunt sforăitul puternic și trezirile bruște urmate de gâfâituri și sufocare. Transpirația pe timp de noapte, durerile de cap dimineața, hipertensiunea arterială și scăderea libidoului sunt, de asemenea, semne uriașe.

De asemenea, schimbările de dispoziție, cum ar fi depresia sau iritabilitatea, dar și dificultățile de concentrare ar putea fi un motiv în plus pentru a consulta un specialist. O cauză principală a apneei sunt depozitele suplimentare de grăsime în jurul căilor respiratorii. Cei care au mai multă grăsime în jurul feței și gâtului pot prezenta un risc mai mare de a dezvolta apnee în somn. Obezitatea este adesea asociată cu apneea în somn, deoarece țesutul moale suplimentar poate provoca blocarea căilor respiratorii, ceea ce restricționează respirația. Dacă este ușoară, cei care suferă de apnee nu au nevoie de tratament. Dar dacă afectează somnul și sănătatea, există câteva metode diferite. Acestea includ o barbie care repoziționează maxilarul și un tratament care utilizează stimularea nervului hipoglos.

Poate fi chiar tratată prin intervenție chirurgicală a căilor respiratorii superioare, în unele cazuri, pentru a îndepărta țesutul din căile respiratorii. Cel mai popular tratament care este foarte eficient este utilizarea unui dispozitiv de presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii.

Aceasta este o mască care se fixează peste gură și nas și suflă aer în căile respiratorii pentru a le menține deschise în timpul somnului.

 

Sursa foto: Romedic

 

Share:

Articole recomandate