Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Avem 109 persoane contaminate cu Covid-19, 2 pacienți sunt în stare cu evoluție gravă

Avem 109 persoane contaminate cu Covid-19, 2 pacienți sunt în stare cu evoluție gravă

Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a comunicat că la moment avem 109 cazuri confirmate de Covid-19. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Chișinău. Dintre persoanele depistate, 64 sunt de sex feminin și 45 - masculin.

Până acum au fost aplicate în total 907 de teste. 43 cazuri sunt de import din Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Federația Rusă și alte țări.

Cei 8 copii depistați sunt în stare medie. În cazul adulților 10 sunt în stare gravă dar stabilă, iar 2 persoane sunt în stare cu evoluție gravă.

Ministra a menționat că a discutat cu medicul contaminat cu coronavirus și acesta a ținut să sublinieze faptul că oamenii trebuie să livreze informație veridică despre călătoriile din ultima perioadă și despre contactele ce le-au avut, fiindcă anume cazurile când informația a fost ascunsă au dus la contaminarea acestui lucrător medical și chiar la plasarea în carantină a unui spital întreg după ce o femeie cu un copil a ascuns faptul că a contactat cu o persoană depistată pozitivă cu Covid-19.

Ajutați-ne să vă ajutăm” este mesajul luctătorilor medicali.

 

Share:

Articole recomandate