Top 5 alimente ideale ca să aveți un somn liniștit și odihnitor

Top 5 alimente ideale ca să aveți un somn liniștit și odihnitor

Specialiștii recomandă ca masa de seară să fie luată cam cu două ore înainte de somn pentru a putea dormi liniștit. Există 5 alimente care vă pot asigura un somn odihnitor anume dacă le consumați la masa de seară.

Vedeți ce puteți mânca și bea ca să dormiți mai bine:

1. Ceai de tei. Este recomandat consumul unei căni de ceai de tei cu o oră sau două înainte de culcare, deoarece planta are proprietăți sedative și ajută la inducerea stării de relaxare. Conform studiilor, ceaiul de tei mai are și calități care reduc starea de anxietate.

2. Nuci. Acestea conțin elemente pe care organismul le transformă în serotonină, ceea ce asigură o bună dispoziție, reglează ciclurile de somn și scade starea de neliniște.

3. Brânză și cașcaval. Multe varietăți ale acestor produse lactate aduc organismului o doză mare de calciu care ajuta la activarea triptofanului, care la rândul său se transformă în serotonină.

4. Pește gras, precum ton, somon și macrou. Acesta conține acizi grași Omega-3 care sprijină activitatea serotoninei, dar și vitamina B6, care joacă un rol esențial în producerea de melatonină – un hormon care reglează ciclurile somnului.

5. Banane. Acestea aduc un aport mare de magneziu, necesar pentru îmbunătățirea calității somnului. Lipsa de magneziu poate duce la nervozitate, iritabilitate și oboseală generală.

 

Informații: bucatarici.ro

Foto: passionconnect.in

Adaugă comentariu