Acerumen

Despre beneficiile laptelui matern pe care puțini oameni le cunosc. Tratează boli grave

Despre beneficiile laptelui matern pe care puțini oameni le cunosc. Tratează boli grave

Laptele matern, pe lângă importantele beneficii nutritive pentru puiul de om, are și alte efecte miraculoase despre care puțini oameni cunosc. Dorina Rotaru, neonatolog şi colaborator ştiinţific, a vorbit în cadrul unei șezători pentru mămici și tătici despre alăptarea naturală și beneficiile laptelui matern.

Dorina Rotaru a specificat că alăptarea la sân este unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poate face o mamă pentru bebelușul său. Mai ales copiii născuți în perioada caldă a anului sunt expuși mai multor riscuri, inclusiv de deshidratare, iar laptele matern îl ajută să facă față. Laptele matern e în stare să-și schimbe compoziția de nutrienți în funcție de necesitățile copilului. De asemenea, acesta controlează și stimulează apetitului bebelușului, îl ajută să doarmă mai bine, îl protejează de alergii, infecții, diabet și obezitate.

Alăptarea la sân are efecte benefice și asupra mamei, astfel aceasta își scade riscul de a face cancer urinar și ovarian, de boli cardiovasculare și de obezitate. Alăptarea la sân creează o relație mai strânsă între mamă și prunc.

Dorina Rotaru a menționat și alte beneficii ale laptelui matern. Acesta poate fi utilizat în cazul iritațiilor de scutec, împotriva eczemelor. Ajută și la vindecarea crustei de lapte de pe creștetul micuțului. Calmează durerile, vindecă bubițele produse de varicelă. Are proprietăți antiseptice și poate fi utilizat în cazul crăpăturilor pe mameloane. Ajută împotriva înțepăturilor de insecte. Curăță și deschide canalul lacrimogen, calmează congestiile nazale și durerile de gât.

Unele cercetări demonstrează că laptele matern poate fi utilizat și în cazul unor boli precum cancerul de intestin sau artrita.

Foto: Odoraș; mama-profy.ru

 

Adaugă comentariu