Oficial! Produsele din carne cu adaos de aditivi alimentari - interzise în școli și grădinițe!

Oficial! Produsele din carne cu adaos de aditivi alimentari - interzise în școli și grădinițe!

Consumul produselor din carne cu adaos de aditivi alimentari (mezeluri și salamuri) este strict interzis în școli și grădinițe. La 3 iunie curent, Ordinul privind consumul produselor din carne în instituțiile de învățământ general a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Documentul prevede excluderea totală a acestor alimente din meniurile copiilor și înlocuirea lor cu carne de calitate superioară, de categoria I.

Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale și cei din mun. Chișinău vor monitoriza respectarea dispoziției prezentului ordin și vor stabili/sancționa instituţiile care le ignoră.

Totodată, până la sfârșitul lunii iunie, Ministerul Sănătății va aproba noile meniuri pentru copiii din instituțiile învățământ preșcolar și școlar. Acestea vor conține mai multe fructe de sezon, un spectru mai larg de legume, mâncare bogată în proteine și exclud categoric bucatele prăjite. La elaborarea meniurilor lucrează reprezentanții Ministerului Sănătății, tehnologi alimentari și specialiști în sănătatea copiilor de la Centrul Național de Sănătate Publică, pediatri, dar și părinți. Documentul va fi examinat și de către un expert al Organizației Mondiale a Sănătății.

Sursa: ms.gov.md

Foto: anticoruptie.md

Adaugă comentariu