Pe cine iubești mai mult, pe mami sau pe tati?- o întrebare la care un copil nu ar trebui să răspundă niciodată

Pe cine iubești mai mult, pe mami sau pe tati?- o întrebare la care un copil nu ar trebui să răspundă niciodată

George Tătar, un tată, care scrie pe blogul taticool.eu impresiile sale în creșterea unei fetițe, menționează că a urât din fragedă pruncie întrebarea adresată unui copil: „Pe cine iubeşti mai mult? Pe mami sau pe tati?”. Bărbatul se arată indignat spunând că astfel de întrebări sunt adresate de unchi, mătușe, vecini etc.

„Puteţi citi sute sau chiar mii de articole de parenting. Puteţi vorbi cu psihologi şi cu bunica lui Ştefan cel Mare. Toţi vă vor spune că această întrebare nu ar trebui pusă niciodată, dar niciodată! Un copil nu face diferenţa între părinţi decât dacă este pus în faţa faptului împlinit, adică… întrebat. În sufletul lui se duce atunci o luptă crâncenă pentru că nu e pregătit pentru aşa ceva, nu poate decide şi nici nu a fost învăţat acasă asemenea prostii. Ştie că, dacă e întrebat ceva trebuie să răspundă, că aşa e educat şi zice ce-i vine prima oară în cap: adică mami sau tati. 100%, în secunda doi se va simţi cel mai vinovat de pe lumea asta. Nu cred că e cazul să supui un copil la aşa ceva”, a scris tatăl.

Bărbatul își îndeamnă cititorii să nu pună niciodată întrebarea asta, iar dacă aud pe cineva că întreabă copilul aşa ceva să răspundă înaintea lui: „Şi pe mami şi pe tati în aceeaşi măsură”. Apoi acasă să ofere explicații de rigoare dacă vor fi necesare.

Foto simbol: write15minutes.com Informații: taticool.ro

Adaugă comentariu

Închide