Slime în părul copilului? Cum îl scoți fără să apelezi la foarfecă?
- 2021-03-11
- 7923
Dacă pentru cei mici slime-ul este oricând un prilej de a se distra pe cinste, nu același lucru se poate spune și despre mame. Dimpotrivă, acestea pot trece prin adevărate provocări, fiind nevoite să îndepărteze „buclucașa” gelatină din cele mai nebănuite locuri. Iar dacă se întâmplă să ajungă și în părul copilului, atunci ar fi nevoie de „o magie”.
Din fericire, așa cum vei descoperi și din articolul de mai jos, slime poate fi îndepărtat cu ajutorul unor produse ușor accesibile, care nu îți lipsesc din casă. Fie că este vorba despre îndepărtarea sa din păr, fie că este vorba despre eliminarea de pe cele mai variate suprafețe din casă, vei vedea că situația poate fi salvată ca prin minune, fără a recurge la soluții radicale.
Slime în păr? Cum îl scoți fără foarfecă
Dacă te îngrozește simplul fapt că va trebui să apelezi la foarfecă pentru a scăpa de slime-ul ce a ajuns în părul copilului, ai motive serioase să te calmezi: poți să îndepărtezi „poznașul” slime cu ajutorul unor soluții mai la îndemână decât îți închipui. Pentru a-ți face o idee despre cum ar trebui să procedezi, orientează-te în funcție de trucurile prezentate mai jos.
Îndepărtarea slime-ului cu ajutorul balsamului pentru păr
În cazul în care alegi această variantă de salvare a situației, vei urma aceste instrucțiuni:
- Se aplică pe păr balsam (majoritatea balsamurilor conțin și un ulei, așa că marele avantaj este că poate fi descompus slime-ul), având grijă să acoperi mai ales zonele murdare
- Lasă apa să curgă pe firele de păr pline de slime și folosește un pieptăn, pieptănând copilul cu blândețe pentru a nu-i provoca disconfort
- Clătește balsamul, lăsând în continuare apa să curgă pentru a te asigura că tot slime-ul aflat în păr se duce
- Ca să îndepărtezi orice urmă de slime, aplică și șampon, pe lungimea firelor de păr
Cum se scapă de slime-ul din păr grație uleiurilor
Veți uita cât de curând de slime în păr dacă vei folosi și uleiuri vegetale (cum ar fi ulei de măsline sau de cocos) sau uleiuri de bebeluș, ce vor fi aplicate pe zonele cu probleme. Urmează procedura de mai jos:
- Se va turna o cană de ulei direct pe zonele de păr acoperite de slime, masându-se pe lungimea firelor până când observi că gelatina începe să dispară
- Folosește-te de un pieptăn cu dinții delicați pentru a-l pieptăna pe copil exact pe firele murdare
- Vei încheia aplicând șampon pentru o curățare profundă a părului, după care se va limpezi bine
Oțetul de mere - soluția salvatoare pentru slime-ul ajuns în părul copilului!
Pentru un păr curat și strălucitor, care pare că nu a cunoscut niciodată prezența slime-ului, mizează și pe oțetul de mere:
- Prepară o soluție formată din 2/3 oțet de mere și 1/3 apă călduță
- Îndepărtează cât de mult slime poți din părul micuțului
- Pune-i ochelari de înot și mergeți în baie, în cadă sau în duș (ochelarii au rolul de a-i proteja ochii de amestecul cu oțet de mere)
- Toarnă amestecul din apă și oțet de mere peste firele murdare de slime, masând ușor cu degetele pentru ca acesta să pătrundă în păr
- Clătește bine părul copilului
- După clătire aplică și puțin balsam de păr ca să te asiguri că nu mai există nici urmă de slime
Maioneza pune slime-ul pe fugă!
În condițiile în care este și ea un produs ce conține ulei, maioneza îți poate fi de folos mai mult decât crezi dacă te confrunți cu slime în părul copilului și nu accepți sub nicio formă varianta de a recurge la foarfecă. Tot ce ai de făcut este:
- Aplică un pumn de maioneză pe firele de păr cu slime
- Întinde maioneza cu ajutor unui pieptăn, pe care îl vei utiliza pentru a ajunge pe toate firele de păr ca să îndepărtezi cât mai mult din slime
- Spală-ți copilul pe cap cu șamponul său obișnuit și limpezește-l bine pentru a scăpa de maioneză
Un produs îndrăgit de copii alungă și slime-ul din păr
Este vorba despre untul de arahide, care vă poate scăpa nu numai de slime, ci și de guma de mestecat ajunsă în păr. Singurele demersuri pe care le vei face sunt:
- Întinde untul de arahide pe suprafața scalpului unde se află mai mult slime
- Lasă-l pe păr câteva minute
- Folosește-ți degetele pentru a realiza un masaj al firelor de păr pe care se află untul de arahide
- Vezi dacă a dispărut cea mai mare parte a slime-ului, aplică șampon și spală-ți copilul ca de obicei
Slime în casă? Scapă de el ușor
Când ai în casă un adevărat fan al slime-ului, nu este de mirare dacă acesta va ajunge, la un moment dat, nu numai în păr, ci și pe obiecte din casă. Nu dispera nici într-o astfel de situație, ci ia în seamă și următoarele sfaturi. Punându-le în aplicare, vei putea să îndepărtezi slime-ul de pe covoare, de pe pereți, de pe mobilă și chiar de pe canapele.
Ce faci dacă ai slime pe covor
Înainte de a te apuca de curățenie, ai în vedere următoarele aspecte:
- Vezi dacă slime-ul este umed sau uscat
- Străduiește-te să îndepărtezi cât mai mult slime cu ajutorul unui prosop de hârtie umed
După aceea, poți să recurgi la:
- Curățarea cu ajutorului oțetului- Indiferent dacă slime-ul este uscat sau umed, oțetul va fi de folos. Mai întâi amestecă oțetul cu puțină apă și după aceea vei turna amestecul direct peste pete. Ia un burete și vei freca petele
- Curățarea cu praf de copt- Această metodă de curățare este potrivită pentru petele de slime umed. Rolul prafului de copt este că va putea absorbi umezeala din covor, ceea ce va favoriza eliminarea slime-ului cu aspiratorul. Mai întâi vei stropi petele de slime cu spray-ul tău pentru curățarea covoarelor și vei freca suprafețele murdare cu ajutorul unei perii. Încearcă să scapi mai ales de bucățile mari și compacte de slime. Toarnă praf de copt peste pete și lasă-l să acționeze cam 5 minute. Ulterior vei da cu aspiratorul peste ele.
Ai în vedere faptul că slime-ul se va curăța cu mai mare ușurință dacă este încă proaspăt, de obicei fiind suficient să te rezumi doar la un burete umed sau la un prosop de hârtie. În situația în care slime-ul este deja uscat și întărit, cel mai bine este să utilizezi curățarea cu praf de copt simplu sau cu un amestec format din apă călduță și zeamă de lămâie.
Pereții sunt plini de slime? Nicio problemă, situația e sub control!
Să scapi de slime-ul de pe un perete din casă nu este așa de complicat precum pare. Va trebui doar să urmezi acești pași:
- Folosește-te de o lingură pentru a îndepărta cât poți din slime, dar ai grijă să nu se deterioreze vopseaua
- Pregătește o pastă cu apă, cu praf de copt și cu oțet (vei avea nevoie de 1 lingură de praf de copt, de 1/4 lingură de apă și de un vârf de oțet)
- Aplică pasta doar în locurile în care sunt petele de slime, protejând restul suprafeței peretelui
- Lasă pasta să se usuce timp de aproximativ 2 ore
- Îndepărtează pasta cu ajutorul unei cârpe curate sau al unui prosop de hârtie
Slime pe mobilă? Alungă-l cu apă distilată
Redă-i mobilei tale aspectul de odinioară respectând etapele de curățare a slime-ului menționate mai jos:
- Elimină excesul de slime- În acest scop, folosește-ți degetele sau un cuțit de unt, deplasând (nu vei folosi partea cea mai ascuțită) lama pe aceeași direcție, doar pe locurile murdare. Dacă ți se pare că slime-ul nu se curăță, poți recurge la un cub de gheață pentru a înmuia resturile. Apoi continuă să cureți, fără a apăsa puternic suprafața mobilei și fără a o zgâria
- Pune apă distilată pe o cârpă curată- Apa distilată este bună în acest scop întrucât nu va decolora mobila. Ai grijă să storci puțin cârpa și o vei deplasa pe suprafețele pe care se află slime
- Apasă cu putere pentru a îndepărta orice pată- Așează cârpa umedă pe suprafața unei pete și apasă cu palma. După ce ai făcut acest demers, întoarce bucata de cârpă și pe cealaltă parte, procedând la fel. În acest mod, te vei asigura că vei scăpa de urmele nedorite de pe mobilă.
Scapă-ți de slime canapeaua preferată!
Petele de slime de pe canapea nu vor mai fi o problemă dacă vei proceda după cum urmează:
- Îndepărtează cât poți din excesul de slime
- Realizează un amestec din oțet alb (2/3) și apă (1/3), pe care îl vei pune într-un recipient tip spray
- Vei turna amestecul direct peste pata/petele de slime, lăsând să se usuce
- Folosește-te de o perie pentru a freca ușor suprafața canapelei
- Pune un prosop de hârtie peste pată pentru a se usca mai rapid
Dacă slime-ul a ajuns și pe podea, nu te îngrijora!
Într-o asemenea situație, ar trebui să ai la îndemână:
- praf de copt
- o folie de plastic
- bandă adezivă
- un aspirator sau o mătură
După ce ai făcut rost de această „recuzită”, respectă următoarele indicații:
- Aplică un strat de praf de copt (să aibă grosimea de aproximativ 1 cm) peste zonele cu slime
- În cazul în care este curent, dacă ai animale de companie sau copii care pot deranja stratul de praf de copt, cel mai bine este să-l acoperi cu o folie de plastic. Vei securiza folia ajutându-te de scotch
- Lasă praful de copt să rămână pe loc pentru câteva ore
- Folosește-te de aspirator sau de o mătură pentru a îndepărta praful de copt
Așa cum ai văzut, există numeroase modalități de a determina slime-ul aflat în păr sau pe suprafețele din locuință să dispară ca prin minune. Întrucât acum știi că există asemenea soluții, nu-i așa că nu te vei mai îngrijora atât de mult când îți vei vedea copilul umblând peste tot cu „săltăreața” jucărie gelatinoasă?
Sursa: qbebe.ro