5 lucruri care afectează sănătatea copilului

5 lucruri care afectează sănătatea copilului

Ca să ne vedem copiii fericiți le procurăm diferite obiecte și produse pe placul lor. Însă uneori le putem face rău fără să ne dăm seama. În articol menționăm 5 obiecte și produse care le fac copilașilor mai mult rău decât bine.

 

1. Premergătoare

S-a demonstrat că premergătoarele afectează coloana vertebrală a micuțului și dezvoltarea corectă a mușchilor. De asemenea, copilul care este pus în premergător ca să învețe a merge mai repede, de fapt o face mai târziu deoarece nu simte imboldul natural de a porni pe piciorușele sale. Totodată, este mare riscul să se traumatizeze. Se recomandă utilizarea premergătoarelor de 2 ori pe zi a câte 15 minute și doar după ce copilul învață să stea copăcel.

 

2. Sucuri din pachet și laptele de vacă

Sucurile împachetate conțin puține vitamine și foarte mult zahăr, ceea ce afectează dinții copilașului și duce la obezitate. Specialiștii recomandă sucuri proaspete copiilor de peste 1 an, dar în cantități mici. Mai bine să le dați fructe proaspete.

Laptele de vacă conține puțin fier și mult mai mulți nutrienți decât are nevoie copilașul, ceea ce îi face rinichii să lucreze prea mult și poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi anemia. Laptele de vacă poate fi dat copiilor de peste un an și nu mai mult de 500 ml pe zi. Dar e mai bine să dați preferință altor produse cu un conținut ridicat de calciu, cum ar fi lactatele fermentate, legumele proaspete etc.

 

3. Jucăriile de culori aprinse nenaturale

Prin joc copilul cunoaște lumea, iar jucăriile de culori aprinse și nenaturale îl împiedică să-și dezvolte imaginația, îi pot provoca probleme de comportament cum ar fi agresivitate sau frică. Procurați mai bine jucării de culori obișnuite, naturale, și din produse inofensive – lemn sau țesătură.

 

4. Haine prea călduroase

Cu cât copilul este mai mic, cu atât mai greu au loc reacțiile din corpul său de adaptare a temperaturii. Însă supraîncălzirea duce la nevroze și hipertermie, iar dacă micuțul este mereu înfofolit, atunci corpul lui nu învață să se adapteze schimbării de temperatură și va fi mai expus răcelilor pe viitor. În mod normal copilul trebuie să aibă cu un strat de haine mai mult decât un matur. Copilului îi este confortabil dacă are pieptul și burtica uscate, iar mâinile și picioarele îi sunt de culoare roz și sunt călduțe.

 

5. Gadgeturi electronice

Lumina albastră pe care o emană majoritatea gadgeturilor moderne afectează ochișorii copilului, ceea ce poate duce la cataractă și pierderea vederii. Totodată, dacă un pici stă mai mult timp cu tableta sau telefonul, atunci nu se dezvoltă corect, începe a vorbi mai târziu, nu interacționează cu copiii de vârsta sa sau cu maturii din preajmă.

Gadgeturile pot fi oferite copiilor mai mari de 2 ani pentru o perioadă de o oră în zi pentru anumite jocuri și aplicații de dezvoltare. În acest timp copilul ar trebui să interacționeze cu cei din jur, dar nu să se cufunde complet în ceea ce vede pe ecran.

 

Informații: adme.ru

Foto: adme.ru; depositphotos.com; pixabay.com

Adaugă comentariu