Sănătatea copilului: primele semne ale astmului

Sănătatea copilului: primele semne ale astmului

Primele semne ale astmului la copii pot fi reprezentate de șuieratul recurent declanșat de un virus respirator. Pe măsură ce copiii cresc, astmul asociat cu alergiile respiratorii este tot mai frecvent. În cazul astmului la copii, plămânii și căile respiratorii se inflamează ușor când sunt expuși anumitor factori declanșatori precum polenul plantelor sau infecțiilor respiratorii, susține dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru. Astmul la copii poate provoca simptome zilnice destul de deranjante ce îi pot incomoda pe cei mici la joacă, atunci când fac sport, la școală sau în timpul somnului.

În unele cazuri, astmul care nu este controlat medical poate declanșa atacuri astmatice extrem de periculoase. Astmul la copii nu este o boală diferită de astmul adulților, însă cei mici se confruntă cu provocări unice. Astmul la copii reprezintă o cauză a vizitelor la camera de gardă a celui mai apropiat spital, zile de spitalizare și absențe de la școală și de la activitățile zilnice.

Din nefericire, copiii astmatici nu se pot vindeca, iar simptomele pot continua și în viața lor de adulți. Însă, cu tratamentul corect, simptomele pot fi ținute sub control și astfel pot fi prevenite posibilele leziuni la nivelul plămânilor.

Simptomele astmului la copii:

–          Tuse frecventă și intermitentă

–          Un sunet șuierat la expirație

–          Dificultate la respirație

–          Congestie sau senzație de strânsoare la nivelul toracelui

–          Durere în piept, mai ales în cazul copiilor mici.

Alte semne și simptome ale copiilor astmatici pot include:

–          Probleme de somn (copilul nu se poate odihni din cauza dificultăților respiratorii, a tusei sau a respirației șuierătoare)

–          Pusee de tuse sau de respirație șuierătoare ce se pot înrăutăți în cazul unei infecții respiratorii precum o răceală sau o gripă

–          Recuperare întârziată sau bronșită după o infecție respiratorie

–          Probleme respiratorii ce pot limita timpul de joacă sau de sport al copilului

–          Oboseală, ce poate fi cauzată de odihna inadecvată și insuficientă.

Dacă ar fi să căutăm primul semn de astm la copii, acesta ar fi respirația șuierătoare declanșată de un virus respirator. Semnele și simptomele astmului variază de la un copil la altul și se pot îmbunătăți sau înrăutăți cu timpul. Copilul ar putea avea un singur simptom de astm precum tusea frecventă sau congestia toracică, iar acest lucru ar putea face dificilă treaba medicului în a pune diagnostic de astm sau de altă afecțiune.

Respirațiile șuierătoare de lungă durată sau periodice, dar și alte simptome ale astmului pot fi cauzate de bronșite infecțioase sau alte probleme respiratorii.

 

Sursa: totuldespremame.ro; photo.femmeactuelle.fr

Adaugă comentariu

Închide