Terapia la salină şi acupunctura - tratamente fără medicamente
- 2016-12-05
- 6314
Atunci când vine vorba despre copii nu ne mai gândim la cheltuielile financiare, sănătatea are prioritate. Desigur că deseori nu putem anticipa unele situaţii, însă ideal ar fi să prevenim bolile şi să întărim sănătatea copilului apelând la serviciile medicale alternative, precum ar fi terapia cu aerosoli salini, acupunctura, homeoterapia, masajul şi alte modalităţi non-invazive.
Ce este terapia la salină?
Terapia cu aerosoli salini sau haloterapia reprezintă modalitatea 100% naturală, non-medicamentoasă de vindecare. Persoanele inhalează aerosolii salini, cu ajutorul cărora sunt tratate diverse afecţiuni, în principal afecţiunile respiratorii.
Curele în halocamere pot calma tusea, astmul bronşic, pot vindeca sinuzitele şi sunt recomandate în tratamentul rinitelor alergice. În plus, are multiple beneficii pentru piele, sterilizează şi cicatrizează rănile, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi reduce inflamaţia articulaţiilor, este deosebit de eficientă în prevenirea şi tratarea afecţiunilor respiratorii, a rinitelor, sinuzitelor şi chiar astmului, în special în cazul celor mici.
Clorura de sodiu fin micronizată este uşor aspirată în căile aeriene superioare şi inferioare. Prin purificarea eficientă a căilor respiratorii şi prin cure regulate de haloterapie este întărită şi imunitatea organismului. Bacteriile, impurităţile, toxinele, alergenii nu doar declanşează, ci şi intreţin boli ale aparatului respirator, care adesea recidivează, devenind cronice. În aceste condiţii, imunitatea organismului va scădea treptat. Curele de haloterapie sprijină organismul în lupta sa împotriva factorilor nocivi din mediu, de care nu ne putem feri complet, oricât am încerca.
Vârsta, durata şi particularităţile tratamentului
Camera salină este indicată atât copiilor, cât şi adulţilor. Specialiştii recomandă să începeți salina de la vârsta de 1 an. Dar dacă copilul se confruntă cu probleme de sănătate (bronşite, sinuzite, dermatite etc.) de la vârste mai fragede, atunci se poate începe şi de la 6 luni. Durata procedurii pentru copii este de 20 minute, iar pentru maturi 40 minute. Tratamentele se fac peste o zi și durează în dependență de sprecificul problemei de sănătate. Copiii sub 7 ani pot intra doar cu însoţitor. Copiii pot intra în halocamere în haine curate (de schimb). Însoţitorul, va îmbrăca un halat deasupra hainelor sale, bonetă şi bahile.
Despre halocamere
În Chișinău există salina "HaloAerosol", care oferă cele mai calitative servicii de haloterapie. În interiorul salinei temperatura este de 24 grade (sarea de jos este caldă) iar ventilarea se face după fiecare sedinţă în volume mari de aer. Camerele de sare din Salina HaloAerosol sunt căptuşite în totalitate cu sare din minele din România, în plus ele mai sunt dotate cu câte un halogenerator care pulverizează în aer sare pură importată din minele Austriece. Parametrii terapeutici (concentraţia, viteza particulelor de aerosoli si alţi factori curativi) sunt particularizaţi de specialiştii centrului în conformitate cu necesităţile individuale ale pacienţilor.
Preţurile
O terapie completă la Salina "HaloAerosol" are un preț foarte accesibil, pentru oricine, fiind incomparabil mai ieftină decât un sejur la o mină naturală.
Cum întărim imunitatea copilului pentru gradiniţă
Studiile au demonstrat că haloterapia are efecte maxime în cazul copiilor școlari şi preșcolari, mult mai expuși în fața afecțiunilor respiratorii din cauza apărării slabe a organismului. Prin haloterapie micuții devin mai puternici nu doar în fața afecțiunilor respiratorii, ci și a oricărui agent patogen care ar putea profita de vulnerabilitatea organismului la vârste fragede. Aşadar, dacă copilul dumneavoastră răceşte des sau se îmbolnăveşte mult prea uşor, încercați salina “HaloAerosol”. Aerul de salină are beneficii pe perioade îndelungate, iar efectele tămăduitoare apar după câteva şedinţe.
Ce este acupunctura?
Durerile de cap, de spate, de stomac, tulburările alimentare sunt doar câteva dintre afecţiunile copiilor, care pot fi tratate prin acupunctură. Acupunctura se bazează pe ideea că organele şi funcţiile corpului se află în corelaţie cu un punct de pe tegument. Acţiunea asupra acestui punct, care poate fi mecanică, prin ac sau masaj, chimică sau electrică, este urmată de reglarea funcţiei sau organului corespunzător aflat în suferinţă.
Stimularea unor puncte anumite de pe corp generează efecte la nivelul întregului organism, vindecând sau ameliorând o gamă extrem de largă de boli. Însă, fiind un tratament care se realizează cu ace, este mai greu acceptat de copiii mici. De aceea, majoritatea medicilor specialişti în domeniu cu competenţă acupunctură, recomandă tratamentele cu ace începând de la 9 ani. Însă în situaţii foarte severe, în care evoluţia copilului este pusă în discuţie, atunci se poate face acupunctură şi de la vârsta de 1 an.
Ce poți trata prin acupunctură și de la ce vârstă
Cel mai frecvent sunt tratate prin acupunctură enurezisul (pipi în pat), durerile de cap, de spate, de stomac, dispepsiile (tulburări ale procesului de digestie), tulburările de nutriţie - toate astea după vârsta de 9 ani. Durerile de cap sunt, din păcate, din ce în ce mai frecvente la copii cu vârste din ce în ce mai mici. În cea mai mare parte, durerile de cap la copii sunt cauzate de stresul şcolar şi din cauză că, în societatea modernă, copiii nu dorm suficient, stau prea mult la calculator şi la televizor, fără să se mai joace în aer liber. Prin acupunctură se diminuează intensitatea migrenelor, care sunt asociate uneori şi cu dureri de spate cauzate de postura incorectă.
La copiii mai mici, terapia cu ace este foarte eficientă în cazuri mai grave, cum ar fi paralizia cerebrală infantilă, encefalopatia infantilă, la copiii cu handicapuri locomotorii, dar şi cu afectare psihică şi neurologică. În aceste situaţii, părinţii trec peste durere şi vin cu micuţii la acupunctură, rezultatele fiind foarte bune. Sigur, acupunctura va fi utilizată ca terapie adjuvantă, alături de alte remedii medicale, cum sunt kinetoterapia, gimnastica medicală, masajul, medicamente, care sunt esenţiale pentru o recuperare cât de cât rapidă.
Cat durează şi cât costă o şedinţă?
Durata şi costurile tratamentului se pot discuta în cadrul unui consult, intrucât formulele de tratament sunt individualizate şi trebuie stabilită o schemă de tratament care să acţioneze asupra organismului şi a afecţiunilor de care suferă fiecare pacient. O sesiune de tratament poate dura de la 15 minute, la o oră sau mai mult, în funcţie de ce proceduri sunt necesare. Costurile unei sesiuni de tratament încep de la 110 de lei.
De câte şedinţe este nevoie până se observă îmbunătăţiri?
În principiu, primele ameliorări stabile sunt resimţite după 2-4 săptămâni de tratament, după ce se echilibrează energiile organismului şi substanţele curative din plante pătrund în profunzimea ţesuturilor.
La cât timp trebuie de repetat setul de şedinţe?
Frecvenţa sesiunilor de tratament se stabileşte în funcţie de complexitatea afecţiunilor. În general, cel mai des, se aplică tratamentul de două ori pe săptămână. Majoritatea pacienţilor vin o dată pe săptamană. Tratamentul cu acupunctură se asociază în mod frecvent cu cel fitoterapeutic, cu termoterapia, kinetoterapia şi consilierea psihologică medicală. Medicina tradiţională abordează fiinţa umană în mod holistic, tratând atât corpul fizic, cât şi corpul energetic şi compenenţa psiho-afectivă.
Puteți beneficia de servicii de acupunctură de cel mai înalt nivel la Centrul Medical Consultativ “Lacteia”. Aici găsiți medici cu experiență, precum: Purice Virgilia, medic acupuncturist, categorie superioară; Ababii Ala, neurolog cu competenţe în acupunctură, categorie superioară; Cumurcuc Galina, neurolog cu competenţe în acupunctură, categorie superioară.
Metodele de tratament sunt variate, dar vă propunem să optați mereu pentru metode naturale, care fac numai bine organismului uman și care ne întăresc sănătatea.
Parteneri:
HALOAEROSOL
or. Chisinau, str. Alba Iulia 113
www.haloaerosol.md
https://www.facebook.com/SalinaHaloaerosol
Programări: Mob: +373 68 211 220
Centrul Medical Consultativ “Lacteia”
mun. Chișinău
str. Vlaicu Pârcălab 2
MD-2009
Tel: (+373)022-784-784
mob: (+373)060206650
info@lacteia.md
Foto: ortokinetic.ro; acupuncturesgp.com