O băutură pe care o consumăm frecvent poate provoca atacul cerebral

O băutură pe care o consumăm frecvent poate provoca atacul cerebral

Atacul cerebral a început să fie frecvent chiar și în rândul tinerilor. Una din cauze poate fi o băutură extrem de populară și aparent inofensivă. Conform unui studiu al unei universități americane, sucurile cu zero zahăr pot provoca atacuri cerebrale.

Cele mai pronunțate efecte negative se văd la femei, în special la cele aflate în perioada de postmenopauză sau care sunt obeze, spun cercetătorii colegiului de medicină Albert Einstein din New York. Ei au descoperit că participantele la acest studiu, cu vârste de peste 50 de ani, care au băut în fiecare zi două sau mai multe băuturi cu îndulcitori artificiali au avut un risc cu aproximativ 30 la sută mai mare să facă un atac cerebral sau o boală de inimă.

De asemenea, și riscul să moară din orice cauză a crescut semnificativ, cu 16%, față de persoanele care consumă astfel de băuturi în cantități mici sau deloc.

Alt studiu, mai vechi, susținea că sucurile dietetice nu ne ajută nici măcar să slăbim. Creierul percepe înlocuitorii la fel ca zahărul.

Sursa: doctorulzilei.ro

Adaugă comentariu