Odoraș.

Odoraș.

MariMar

Remedii naturale pentru laringită

Remedii naturale pentru laringită

Vremea instabilă de afară este prielnică răcelilor și durerilor de gât. Dacă te doare gâtul și pur și simplu nu poți scoate niciun sunet este posibil să ai laringită, o afecțiune care de cele mai multe ori însoțește o răceală puternică sau o gripă. Boala are un debut brusc și se manifestă prin răgușeală, durere la înghițire și dureri  persistente de gât. Uneori este însoțită de tuse, febră și o stare generală de oboseală.

Medicii susțin că laringita este produsă de inflamația, iritarea sau chiar de folosirea în exces a corzilor vocale. Aceasta își face simțită prezența în urma unei infecții respiratorii, însă este posibil să fie și o urmare a sinuzitei sau a anumitor alergii.

Indiferent de cauza care a provocat laringita, repausul vocal este esenţial pentru vindecare. Tratamentul va fi prescris de medicul specialist și poate consta în antiinflamatoare. Dacă ești fumător este bine să renunți la acest viciu cel puțin în perioada bolii. Deși de cele mai multe ori laringita se vindecă în câteva zile, sunt totuși cazuri când se poate complica. Astfel, dacă infecția nu este tratată la timp și mai ales corect, boala poate evolua în laringo-traheo-bronşită, otită, sinuzită, bronhopneumonie. De aceea este indicat să te prezinți la medic pentru stabilirea unui tratament corespunzător care va duce la vindecarea sigură a laringitei.

Pentru ameliorarea simptomelor există și remedii naturiste care îți pot fi de ajutor. Iată ce poți face:

- Folosește propolis şi mestecă fagure de miere. Acestea pot avea efecte benefice asupra laringelui.

- Gargara cu ceai de arnică sau cea cu apă cu sare te pot ajuta.

- Amestecă o linguriță de miere cu suc de lămâie apoi bea amestecul.

- Dimineața poți face inhalaţii cu abur de muşeţel, anason, mentă sau rozmarin, lavandă sau uleiuri eterice de mentă, brad, lavandă. Pune câteva picături în apă fierbinte și fă inhalații.

- Bea cât mai multe ceaiuri. Recomandate sunt cele de arnică, lumânărică, fenicul, pătlagină, nalbă, cimbru.

- Sucul de morcovi, pătrunjel și țelină au efect benefic în cazul de afonie sau pierderea vocii.

- Siropul de pătlagină, dar și infuzia, îți pot fi de ajutor. Acestea au proprietăţi emoliente şi calmează simptomele laringitei.

În perioada în care ești bolnav trebuie să ai grijă ce mănânci. Astfel, medicii recomandă ca alimentația să fie ușoară, compusă din supe, piureuri şi sucuri de fructe şi legume proaspete. Ai grijă ca mâncarea să aibă o temperatură potrivită, deoarece alimentele prea fierbinţi sau prea reci pot inflama și mai mult laringele. Alcoolul și băuturile carbogazoase produc iritații la nivelul faringelui de aceea trebuie să le eviți în perioada de boală.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; silazdorovya.ru

Share:

Articole recomandate