Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

10 reguli care te ajută să eviți kilogramele în plus!

10 reguli care te ajută să eviți kilogramele în plus!

Puține femei se pot lăuda cu lipsa kilogramelor în plus. În schimb, toate vor să scape de ele. Și cea mai bună strategie este să nu le acumulezi. Iată câteva reguli elementare care îți vor proteja silueta și datorită cărora vei fi mereu la înălțime, scrie eustiu.com

1. BEA APĂ

Dacă ai mâncat acum o oră și iarăși ți-e foame. Este posibil să-ți fie de fapt… sete! Nutriționiștii spun că e bine să bei un pahar cu apă și să aștepți 10-15 minute. Deseori senzația de foame dispare. De asemenea, se recomandă să bei un pahar de apă de dimineață, înainte de micul dejun, pentru a stimula activitatea sistemului digestiv.

2. MĂNÂNCĂ ÎN PORȚII MICI

Mănâncă în porții mici. Cu cât e mai mică porția, cu atât o consumăm mai lent, deci mai sănătos. Obiceiul de a mânca în porții mici, variate, mestecând atent fiecare bucată e una dintre cele mai simple investiții în sănătatea ta pe termen lung. Dacă e nevoie, folosește farfurii și tacâmuri pentru copii.

3. MĂNÂNCĂ LA ACEEAȘI ORĂ

Învață să mănânci la aceeași oră. În acest fel, creierul se va obișnui cu noul regim alimentar și va declanșa senzația de foame la ora corectă. Cu timpul, dorința de a mânca la ore diferite va dispărea.

4. NU MÂNCA ÎNAINTE DE CULCARE

Regula cu cina până la ora 18, cu patru ore înainte de somn, este învechită. La fel ca dietele stricte. Aceste practici sunt istovitoare pentru organism și e demonstrat științific că după ele oamenii se îngrașă din nou pe parcursul următoarelor 12 luni. Ceea ce contează cu adevărat e să mănânci la ore regulate, diminuând presiunea pe sistemul digestiv. Dimineața mănâncă cel mai mult. La prânz mai puțin. Iar la cină puțin de tot.

5. MĂNÂNCĂ LENT

Mănâncă lent și mestecă fiecare bucată de parcă e ultima. Senzația de sațietate apare la 20-30 de minute după consum. Deci, practic, la fiecare masă mâncăm mai mult decât se cuvine. Mai întâi, mâncarea îți umple stomacul, iar apoi un semnal special de sațietate este trimis către hipotalamus (partea creierului care răspunde de foame). Prin urmare, ridică-te de la masă flămândă. Sațietatea va veni mai târziu.

6. CONSUMĂ VITAMINA C

Consumă alimente bogate în vitamina C. Cercetătorii au descoperit o legătură strânsă între consumul de acid ascorbic și scăderea în greutate. Acest lucru se întâmplă pentru că vitamina C intensifică arderea grăsimilor cu 30% și reglează nivelul de zahăr în sânge, menținându-l în limitele normale.

7. ÎNLĂTURĂ STIMULENTELE

Prăjiturile, ciocolatele și gustările trebuie înlocuite cu produse mai puțin generoase în calorii. Dar nu mai puțin delicioase. De exemplu, cu mere, citrice, ardei gras, cătină albă sau coacăz, care sunt pline de vitamina C.

8. MĂNÂNCĂ MAI MULT

Sună paradoxal, dar uneori trebuie să mâncăm mai mult ca să slăbim. Dacă dieta ta zilnică conține până la 1200-1500 de calorii, organismul devine stresat și, în loc să transforme grăsimea în energie – începe să o stocheze.

9. MĂNÂNCĂ DIN FARFURII ÎNTUNECATE

Oamenii de știință au descoperit că anumite culori stimulează apetitul. Studiile au demonstrat că oamenii care mănâncă din farfurii negre, maro sau verde închis – se satură mai repede. Iar cei care mănâncă din farfurii albe, se satură mai greu, pentru că nuanțele deschise stimulează apetitul.

10. FĂ SPORT

Cel mai bine e să faci puțin mai multă mișcare. Femeile active arată mai tinere, în timp ce modul sedentar de viață este o cale sigură către bătrânețe.

 

 

Sursa foto: Paranteze.md

Share:

Articole recomandate