Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Metoda de educație Waldorf. Ce presupune aceasta?

Metoda de educație Waldorf. Ce presupune aceasta?

Atunci când vine vorba de educația copiilor vrem ca aceștia să aibă parte de cel mai bun start în viață. În ultimii ani au apărut diverse metode de educație, care promit să revoluționeze sistemul educațional. Iar în acest articol am decis să vă vorbim despre ce presupune metoda de educație Waldorf.

Sistemul educațional Waldorf a fost înființat de Rudolf Steiner, un istoric și profesor particular din Berlin. Prima școală bazată pe ideile lui Steiner a fost deschisă în 1919, la cererea lui Emil Molt, directorul companiei de țigări Waldorf-Astoria din Stuttgart, care dorea cea mai bună educație pentru copiii angajaților săi.

 

Ce presupune metoda de educație Waldorf?

Scopul central al educației de tip Waldorf este de a dezvolta abilitățile și talentele fiecărei persoane. Ea trebuie să înțeleagă și să aprecieze locul său în lume și să nu judece oamenii după nație, grup etnic sau rasă, ci să-i respecte ca cetățeni ai lumii și ființe umane.

 

Metoda de educație Waldorf la grădiniță

Metoda de educație este adaptată fiecăreia dintre stadiile de creștere. Astfel, în perioada grădiniței sunt cultivate talentele înnăscute. Copiii învață prin exemple și prin joacă și trebuie să conștientizeze că lumea este un loc bun. În acest timp ei se joacă, pictează, cântă, spun povești, dar fac și lucruri practice cum ar fi grădinăritul, gătitul sau curățenie.

 

Metoda de educație Waldorf la școala primară

În această perioadă se dezvoltă imaginația și starea emoțională. Din materia de studiu nu lipsesc mitologia, istoria, geografia, geologia, algebra, geometria, biologia, astronomia, fizica, chimia precum și elementele principale de nutriție.

 

Metoda de educație Waldorf la școala generală și liceu

Dacă la școala generală un profesor predă mai multe materii, acum fiecare materie are propriul profesor. Chiar dacă accentul se pune pe însușirea cât mai multor informații, elevii continua să ia lecții de artă, muzică sau lucruri practice. Materia este structurată pentru ca elevul să înțeleagă și să poate să dezbată liber diverse probleme și nu doar să memoreze mecanic.

 

Informații și foto: clickpentrufemei.ro; gabysheva.com

Share:

Articole recomandate