Pe timp rece părul tău are nevoie de îngrijire suplimentară. Sfaturi utile!

Pe timp rece părul tău are nevoie de îngrijire suplimentară. Sfaturi utile!

 

Acordăm atenție tenului, facem proceduri de curățare și hidratare, dar ades neglijăm sănătatea părului. Odată cu venirea timpului rece, podoaba capilară trece printr-un șoc termic care afectează destul de mult firele de păr. Căderea părului, despicarea și îngrășarea sa sunt semn care îți dau de înțeles că părul tău nu e foarte sănătos.

 

Cum trebuie să avem grijă de părul nostru pe timp rece?

Din cauza diferenţelor de temperatură dintre exterior şi interior, iarna firul de păr se deshidratează mai uşor decât de obicei. Pentru a-l ajuta să îşi menţină hidratarea optimă, trebuie să folosim săptămânal o mască de hidratare intensivă. Ca şi ritual, o dată pe săptămână, după ce masca a fost aplicată, se împachetează capul ca într-un turban, cu un prosop înmuiat în apă caldă şi apoi stors. Timpul de acţionare este de 5 minute, după care părul se clăteşte din abundenţă. Odată ce purtăm căciulă, este de la sine înţeles că părul îşi pierde volumul natural. Este sănătos ca dimineaţa şi seara să periem părul de la rădăcină la vârf, aproximativ un minut. Totodată se activează circulaţia sanguină la nivelul scalpului şi se tonifiază rădăcină. Tot pentru a proteja firul de păr, ar fi bine ca ultimul jet de apă la clătire să fie mai rece. Acest procedeu întăreşte cuticula şi măreşte rezistenţa firului de păr. Este indicat ca persoanele care poartă părul prins în timpul zilei să îl lase liber noaptea, pentru a lăsa pielea să respire şi să se relaxeze.

 

Ce produse de îngrijire trebuie să evităm în această perioadă?

Produsele de îngrijire  trebuie alese cu mare grijă. Acestea trebuie să aibă o textură ușoară, care să nu încarce firul de păr. Trebuie să evităm pe cât posibil îngrășarea lui, fiindcă un păr fragil și uscat poate trece cu ușurință la starea de gras din cauza produselor cosmetice folosite în exces. O spumă de păr sau un fixativ ușor sunt alegerea ideală atunci când dorim să ne aranjăm o coafură.

 

Ce ne sfătuiesc medicii?

Cosmetologii și hair-stiliștii recomandă mărci comerciale ale unor branduri cu renume mondial. În mod cert aceste produse au efecte benefice asupra sănătății părului, dar cel mai indicat ar fi să consultați un medic dermatolog care v-ar recomanda un produs medicamentos ce ar rezolva problema de sănătate.

 

Ce folosim în cazul căderii părului?

Farmaciile abundă cu diverse preparate care promit schimbări imediate. Prețurile sunt pe măsură. În acest context, propunem un produs testat atât de specialiști, cât și de simpli cumpărători – Pilfud. Prin ce se deosebeşte acesta de alte produse similare? Pilfud este un spray, ce conține minoxidil, astfel produsul are proprietatea de a întări firul de păr și de a-l face mai puternic. Preparatul are acțiune directă asupra celulelor musculaturii netede ale vaselor sangvine.

Datorită acțiunii sale de întărire a vaselor, acesta îmbunătățește microcirculația din foliculul de păr și revitalizează rădăcinile de păr atrofiate. Pilfud spray este capabil să oprească procesul de cădere a părului prin creșterea diametrului firului de păr și stimularea creșterii acestuia.  Produsul se indică în alopecii la bărbați și femei cu vârsta între 18-65 ani. Este contraindicat persoanelor hipersensibile la minoxidil sau alte componente ale preparatului, dar și în cazul hipertensiunii arteriale. Produsul este contraindicate și pacienților cu scalp ras.

 

Cum se administrează spray-ul Pilfud

Se aplică câte 1 ml Pilfud 50 mg/ml spray cutanat, soluţie pe regiunea uscată a porţiunii cu cădere a părului dimineaţa şi seara, fricţionând uşor de la centru spre periferie. În timpul fiecărei utilizări, apăsaţi pompa de 8 ori, în scopul de a elibera 1 ml de soluţie. Mâinile trebuie spălate bine după aplicarea preparatului. Înainte de prima utilizare, apăsaţi pompa de câteva ori până la atingerea unei pulverizări uniforme. La următoarea administrare, spray-ul se va utiliza imediat. Evitaţi inhalarea la pulverizare a medicamentului.

Foto: vanguardia.com.mx; farmacie.md

Adaugă comentariu