Rețetă kebab de post – se gătește foarte simplu

Rețetă kebab de post – se gătește foarte simplu

Rețetă kebap de post – se gătește extrem de simplu

Kebapul de post nu te va face deloc să simţi lipsa cărnii. Este ideal chiar şi pentru vegetarieni sau vegani, iar reţeta este extrem de simplă, rezultatul este gustos şi cu siguranţă nu te vei opri la o singură porţie.

INGREDIENTE:

250g de seitan (un aliment obținut din gluten, principala proteină a grâului)

6 chifle sau pită

1 ceapă roşie

1/2 ardei gras roşu

1/2 ardei gras galben

6 frunze de salată

iaurt vegan

INGREDIENTE PENTRU MARINAT:

1 linguriţă de pudră de ceapă

2 linguriţe de pudră de usturoi

2 linguriţe de pudră de cumin

1 linguriţă de pudră de curry

1 linguriţă sos de soia

4 linguriţe de tahini

1 linguriţă suc de lămâie

piper negru după gust

 

MOD DE PREPARARE:

Taie legumele şi seitan-ul în felii şi lasă-le deoparte. Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru marinat, adaugă seitan-ul şi amestecă cu o lingură sau folosind mâinile. Acoperă bolul cu folie de împachetat şi lasă compoziţia în frigider timp de 1-2 ore. Preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Adaugă seitan-ul într-o tavă în cuptor şi lasă-l la gătit timp de 25 de minute, până prinde o culoare aurie. Amestecă la fiecare 10 minute. Încălzeşte pita cu ajutorul cuptorului şi umple-o cu seitan, legume şi puţin iaurt după gust.

Adaugă comentariu