Prăjitură pufoasă, care se gătește simplu și rapid

Prăjitură pufoasă, care se gătește simplu și rapid

Vă propunem rețeta unei prăjituri foarte gustoase, și cum va trebui să folosiți aluat de foietaj, timpul de pregătire va fi redus. Chiar și un începător poate prepara această prăjitură.

Ingrediente: 
- 500 gr aluat de foietaj din comerț 
- 100 gr zahăr pudră 
- 2 pachete zahăr vanilat 
- 800 ml lapte

- 2 gălbenușuri de ou 
- 2 pachete de budincă 
- 250 gr unt 
- 350-500 ml frișcă lichidă (în funcție de cât de mare doriți să fie stratul de frișcă) 
- ciocolată menaj pentru glazură (în funcție de preferințe)

 

Foietajul se scoate din ambalaj și se taie în jumătate. Una din jumătăți se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă cu o furculiță. Se dă la cuptorul preîncălzit la 150 de grade până când capătă o culoare aurie. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se repetă același lucru și cu cea de-a doua jumătate.

În timp ce aluatul se răcește, se prepară crema. Laptele se pune într-o oală, se adaugă zahărul, zahărul vanilat și budinca, și se pune la fiert. Se adaugă gălbenușurile de ou și se fierbe în continuare. Când este gata, îndepărtați vasul de pe foc și lăsați crema să se răcească.

Se bate untul spumă și se adaugă în crema răcită. Întindeți crema peste aluatul copt. Bateți tare frișca până nu mai cade de pe lingură. Crema acoperiți-o cu un strat de frișcă și cu cea de-a doua jumătate de aluat. Se toarnă ciocolată topită pe deasupra și se dă prăjitura la rece. 
 

Va dorim poftă bună!

 

Informații: drmomo.ro

Foto: andreilaslau.ro

Adaugă comentariu