Copiii născuți natural, mai deștepți decât cei născuți prin cezariană

Copiii născuți natural, mai deștepți decât cei născuți prin cezariană

Studiile au demonstat că modalitatea prin care un copil vine pe lume influențează într-un mod sau altul gradul de inteligență pe care acesta îl va dezvolta pe parcursul vieții. Cele mai noi cercetări din domeniu relevă faptul că bebelușii născuți pe cale naturală sunt mai deștepți decât cei născuți prin cezariană.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yale din Statele Unite cred că atunci când o femeie naşte natural se elimină o cantitate mare a unei proteine în creierul bebeluşilor, care ajută la dezvoltarea creierului şi creşterea numărului de neuroni, pe măsură ce copiii se dezvoltă. Proteina "deșteaptă" poartă denumirea UCP2 (UnCouPling 2), iar cercetătorii de la Universitatea Yale susțin că este responsabilă pentru gradul de inteligență al unui copil. UCP2 contribuie la îmbunătățirea memoriei și a capacității de învățare.

Pe lângă nașterea pe cale naturală și alăptarea naturală ajută copilul să fie dezvolte un IQ mai ridicat. Laptele matern conține acizi grași omega 3 și este esențial pentru buna creștere a copilului.

Autorul studiului, dr. Tamas Horvath, a declarat că „numărul tot mai mare de naşteri prin cezariană, datorate comodităţii şi nu necesităţii medicale, ar putea avea un efect de lungă durată asupra dezvoltării şi funcţionării creierului la oameni.”

Cercetătorii nu recomandă explicit niciuna dintre metode, şi nici nu precizează care ar fi bună şi care nu, dar sugerează că naşterea prin cezariană poate afecta comportamentul copilului ca şi adult, prin efectul nivelului mic al proteinei UCP2 asupra hipotalamusului, în primele luni de dezvoltare a creierului noului născut.

Foto: imagination.tips

Adaugă comentariu