Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Poziții corecte și poziții riscante de somn în sarcină

Poziții corecte și poziții riscante de somn în sarcină

Pentru unele femei nu este tocmai ușor să găsească o poziție de somn potrivită atunci când sunt însărcinate, mai ales că pozițiile de somn preferate înainte nu mai sunt o opțiune.

De ce nu mai poți dormi în pozițiile de înainte de sarcină?

Când eşti însărcinată, corpul tău trece printr-o varietate de schimbări, iar majoritatea acestora îți cauzează problem: creșterea în volum a abdomenului, durerile de spate, arsurile gastrice și problemele cu respirația.

Care sunt cele mai bune poziții de somn?

Cea mai bună poziţie de somn în timpul sarcinii este somnul pe o parte. Cel mai bine este să dormi pe partea stângă, deoarece aceasta este poziția care măreşte cantitatea de sânge şi de nutrienţi care ajung la placentă şi la copil. Ţine picioarele şi genunchii îndoiţi, şi o pernă între picioare.

Dacă ai probleme cu durerile de spate, dormi pe o parte şi încearcă, de asemenea, să plasezi o pernă sub abdomen.

Dacă te confrunţi cu arsuri stomacale în timpul nopţii, încearcă să susţii partea superioară a corpului cu perne.

În ultima parte a sarcinii este posibil să ai dificultăţi de respiraţie, așa că încearcă să dormi pe o parte, cu spatele sprijinit de perne.

Ce poziții trebuie să eviți?

Dormitul pe spate - Această poziție îţi poate cauza dureri de spate, probleme de respiraţie, probleme ale sistemul digestiv, hemoroizi, scăderea tensiunii arteriale şi scăderea circulaţiei sângelui spre inimă şi copil din cauza abdomenului care se odihnește pe intestine şi pe vasele mari de sânge (aorta şi vena cavă).

Dormitul pe burtă - Când te afli într-o fază avansată a sarcinii, abdomenul suferă modificări fizice şi îngreunează statul pe burtă.

Trucuri pentru a dormi bine în timpul sarcinii:

-Pernele pentru gravide – o pernă pusă între picioare în dreptul genunchilor ținuți îndoiți vă va face dormitul pe o parte mai confortabil.

-Alimentația – alimentația sănătoasă și faptul că lăsați ceva timp între masa de seară și culcare vă poate adduce un somn liniștit.

-Masajul – vă poate relaxa mușchii obosiți și încordați. Dacă decideți să apelați la un profesionist, aveți grijă ca acesta să mai fi avut experiențe cu femei insărcinate.

-Exercițiile fizice – făcute regulat pe perioada sarcinii vă vor asigura o stare de sănătate deosebit de bună și inclusiv să aveți o naștere ușoară.

Foto: static.kidspot.com.au

Share:

Articole recomandate