5 alimente ideale în dieta pentru sarcină

5 alimente ideale în dieta pentru sarcină

Există anumiți factori pe care îi poți controla pentru a-ți menține fertilitatea la un nivel cât mai ridicat: trebuie să renunți la fumat, să nu ai prea multe kilograme în minus sau în plus, să nu ai un stil de viață foarte stresant și să nu faci abuz de cafea și de alcool. De asemenea, nu neglija importanța unei diete pentru sarcină. Specialiștii recomandă o serie de alimente care nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic și care îți furnizează nutrienții esențiali pentru organismul tău.

Iată care sunt acestea:

1. Laptele și iaurtul. Conform unui studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Harvard, femeile care au în meniul zilnic lactate nedegresate au mai rar probleme cu ovulația, deoarece au un nivel optim de calciu.

2. Carnea de vită. Carnea roșie conține fier, esențial în dieta pentru sarcină și pentru orice femeie care vrea să conceapă un copil. Studiile arată că femeile care nu au carențe de fier sunt mai fertile decât cele care sunt pe minus cu fierul.

3. Cereale integrale. Cerealele cu bob întreg conțin acid folic, o vitamină din categoria B, cu efecte dovedite asupra sănătății fătului și cu rol de prevenire a defectelor la naștere (spina bifida). Cerealele integrale te ajută să ai ovulație regulată. Atenție, dacă cerealele integrale au efecte benefice, nu putem spune același lucru și despre carbohidrații rafinați. Evită pâinea albă, orezul alb și dulciurile, deoarece prezența unui nivel crescut de zahăr în sânge afectează hormonii sexuali și menstruația.

4. Somon. Acizii grași care se găsesc într-o varietate de pești cum ar fi somonul, sardinele sau heringul sunt esențiali pentru creșterea fertilității, deoarece cresc circulația la nivelul organelor reproducătoare, reduc stresul și reglează hormonii sexuali. Dacă nu mănânci pește sau nu ai acces la pește de captură, poți regăsi o parte din acești acizi grași în avocado, nuci sau semințe de in.

5. Fructe și legume proaspete. Acestea sunt o sursă importantă de antioxidanți care mențin starea generală de sănătate a organismului. Multe fructe sau legume (portocale, căpșune, salată, spanac, ridichi) sunt bogate în acid folic. În plus, citricele îmbunătățesc ovulația și contribuie la desprinderea ovulului de pe ovare.

Dacă vrei să rămâi însărcinată, lasă-te de fumat și încearcă să bei mai puțină cafea. Studiile au arătat că mai mult de trei căni de cafea pe zi reduc cu peste un sfert șansele de a rămâne însărcinată.

 

Sursa: totuldespremame.ro; letidor.ru

Adaugă comentariu