Opinia unui tată: La baza corupției în școlile și grădinițele din Moldova stau, în primul rând, părinții

Opinia unui tată: La baza corupției în școlile și grădinițele din Moldova stau, în primul rând, părinții

Părinții care doresc să mulțumească la stânga și la dreapta angajații din sfera de educație pun de fapt baza corupției din aceste instituții. De această părere este un tătic, bloggerul moldovean Andrei Cibotaru, care a relatat o situație pe Facebook.

Citeam recent printre comentarii pe FB (din păcate nu am reținut unde anume) așa o situație: niște moldoveni stabiliți la Londra au înmatriculat odraslele la școală. Și, la prima ocazie — hop! — s-au organizat să “felicite” doamna profesoară cu niște “atenție”. Au fost chemați a doua zi la director, să li se explice că la ei nu prea e ok așa ceva”, a scris Andrei Cibotaru pe pagina sa.

În această ordine de idei, tăticul mai și subliniază că din modesta sa experiență, la baza corupției în școlile și grădinițele din Moldova stau, în primul rând, părinții hiperactivi.

La comentarii internauții au tot scris propriile experiențe, iar Ionela Costachi a menționat că la unele școli în Anglia părinții formează asociații independente, înregistrate ca organizații non-profit, pe școală, nu pe clasă, și sunt implicați financiar și social în activitatea școlii: excursii pentru copii, table interactive, festivaluri, competiții etc. „Evident nu pentru cadouri la profi, atenții și tâmpenii. E orientat pe copil și necesitățile lui de învățare. Ce voiam să zic este că această practică există, doar că forma de organizare e alta, responsabilitate, transparență, dar chiar și simpla percepție”, a scris Ionela.

Recent un alt tătic, Vitalie Braniște, a publicat pe contul său o imagine în care i se solicită 100 de lei pentru cadou de Ziua profesorului. Acesta le-a răspuns membrilor comitetului părintesc că nu are de gând să ofere bani, dar va urmări dacă vor fi repercursiuni asupra copilului său.

 

Împărtășiți-ne din experiențele voastre, vi s-au solicitat bani pentru cadouri la școală sau grădiniță? Cum reacționați? Dacă sunteți nemulțumiți de această situație, ce acțiuni întreprindeți?

 

Foto: facebook.com; osnova.com.ua

Adaugă comentariu