Medic oncolog: Produsele alimentare care îi îmbolnăvesc pe copiii din Moldova

Medic oncolog: Produsele alimentare care îi îmbolnăvesc pe copiii din Moldova

În primul rând, produsele fast food, cele de patiserie, cofetărie și băuturile carbogazoase, în special cele cu zahăr sau îndulcitori, sunt un mare pericol pentru sănătatea copiilor, a declarat pentru Radio Sputnik medicul Irina Plaschevici, șeful Secției de hematologie pediatrică a Institutului de Oncologie din Republica Moldova.

Potrivit medicului, copiii nu ar trebui să consume nici sucuri din comerț.

Sucurile pe care mulți le recomandă nu conțin deloc vitamine. Sunt procesate. Și deși pe etichetă este indicat „100% natural”, de fapt, aceste lichide reprezintă sirop diluat cu apă. Aceste sucuri nu sunt o băutură vitaminizantă, benefică pentru organism”, a explicat Irina Plaschevici.

În mod surprinzător pentru unii, potrivit medicului, copiii nu ar trebui să bea des nici sucuri proaspăt stoarse. „Aceste sucuri sau cocktail-uri, smoothie din fructe, conțin o cantitate mare de acid ascorbic, care afectează membrana mucoasă a tractului gastrointestinal, provocând gastrită, ulcerații etc.”, a spus medicul.

Care ar fi meniul ideal pentru un copil? Atunci când îi pregătesc copilului pachetul pentru școală, părinții ar trebui să pună în acesta mai multe feluri de fructe. „Fructele trebuie să fie de diverse culori, gusturi etc. Legumele sunt de asemenea necesare. Este necesară includerea terciurilor în dietă. Terciurile elimină foarte bine toxinele din organism. Sunt recomandate ovăzul, hrișca, orzul. Grișul face excepție – organismul nu are niciun folos de pe urma lui”, a declarat  medicul Irina Plaschevici.

 

Sursa: sputnik.md

Foto simbol: artdent-total.ro

Adaugă comentariu

Închide