Atenție! Pe piață se vând jucării periculoase pentru copii

Atenție! Pe piață se vând jucării periculoase pentru copii

 

Piața este invadată de tot felul de jucării la prețuri reduse, colorate și atrăgătoare, însă multe dintre ele pot fi extrem de dăunătoare pentru copii și le pun în pericol sănătatea. Trebuie să fii foarte atent atunci când alegi o jucărie pentru odrasla ta sau pentru un cadou. Noi venim cu câteva sfaturi și îți spunem ce tip de jucării NU ar trebui să cumperi niciodată pentru micuți.

1. Jucării care conțin detalii mici

Sunt foarte periculoase jucăriile care conțin detalii mici, cum ar fi constructoarele sau jucăriile moi cu nas, ochi și gură din plastic (mai ales dacă sunt lipite, nu cusute) etc. Toate aceste detalii pot fi ușor înghițite de copil, poate să se înece, iar în cel mai rău caz copilul le poate băga în nas sau urechi. Sunt de evitat și jucăriile ascuțite, cele care se pot sparge, care au sfori sau sârme (deoarece există pericolul de strangulare), cu puf sau păr (deoarece există pericol de inhalare/sufocare).

 

2. Seturile de înfrumuțesare pentru fetițe

Fetițele adoră seturile de frumusețe cu perii de păr, clame, farduri, ondulator și oglindă. Este important să te asiguri că oglinda este din plastic și nu reală, deoarece există riscul să se spargă și copilul să se rănească. Iar fardurile și clamele de dimensiuni mici nu sunt recomandate copiilor mai mici de 5 ani, din cauza riscului de înecare.

 

3. Jucăriile care au un sunet prea puternic

Jucăriile cu un sunet prea puternic pot dăuna auzului copilului, care este foarte sensibil. Verificați sunetul jucăriilor înainte de achiziționare. Se recomandă jucăriile la care poți seta volumul. 

 

4. Jucăriile cu culori prea aprinse, care au un miros suspect și o compoziție necunoscută

Componența materialelor din care sunt confecționate jucăriile poate fi extrem de dăunătoare pentru sănătatea copilului. Unele „ingrediente” pot provoca alergii sau chiar intoxicații. Multe dintre substanțele din care sunt făcute jucăriile sunt cancerigene. Cumpărați jucării de calitate chiar dacă sunt mai scumpe, pentru a feri copilașul de orice pericol.

 

5. Jucăriile care se mișcă

Nu toate jucăriile care se mișcă sunt periculoase, însă oricum trebuie să fiți atenți. În lume au fost înregistrate cazuri grave când acestea au acționat negativ asupra copiilor. Ca de exemplu, compania Galoob Toys au scos în vânzare o jucărie frumoasă la prima vedere „Zâna cu aripi”. S-a dovedit mai târziu că această păpușă „inofensivă” poate răni copiii, pierzând controlul mișcării. 

 

6. Armele

Băieții încântați de pistoale, săbii și puști, ar trebui feriți de aceste tipuri de jucării. Nu permiteți copiilor să se joace cu pistoale care trag granule mici, deoarece ele pot ajunge cu ușurință în urechi, ochi și nas. Și pot spori agresivitatea copiilor, aceștia încercând să devină ca și eroii lor preferați din desene animate.

 

7. Jucăriile magnetice

Foarte mulți copii au avut de suferit după ce au înghițit magneți mici care s-au desprins accidentat din jucării, iar alții nu au mai putut fi salvați. Magneții pot provoca perforarea intestinelor și pentru îndepărtarea lor este nevoie de operație chirurgicală. Evită să îi cumperi copilului tău jucării cu magneți, măcar până împlinește 6 ani.

 

8. Jucării cu baterii reîncărcabile

Bateriile reîncărcabile au tendința de a se supraîncălzi, și există pericolul de a lua foc. Ar fi bine să testați aceste jucării, înainte de a le oferi copilului pentru a se juca.

 

 

 

 

 

 

Foto: aliexpress.com; cdiscount.com; krasotka.biz; ookee.ro; protv.ro; gargaritamica.ro; xvatit.com; mgish.com; amazon.com

Adaugă comentariu