De ce iubesc corpul soţiei mele după sarcină

De ce iubesc corpul soţiei mele după sarcină

 

Povestea lui Brett Ortler, autorul bestsellerului The Good Men.

 

Ce îi spun eu soţiei despre cum s-a schimbat corpul ei după sarcină? Absolut nimic.

În primul rând, pentru că corpul soţiei mele după naştere nu este treaba mea. Da, sunt soţul ei, însă părerea mea la acest capitol nu este importantă. Într-un final, ea a acceptat acest sacrificiu pentru ca să pot să îmi îmbrăţişez copilul de cinci ori înainte de somn.

În al doilea rând, deşi ăsta e un factor puţin cunoscut, sarcina rareori se desfăşoară de la sine. Eu sunt responabil de ceea ce s-a întâmplat cu ea. Cu alte cuvinte, tu ai acceptat asta când i-ai spus : „Să facem un copil”.

Vă puteţi imagina cum copilul vostru face primul pas pe Marte? Sau cum va deveni un om important care a descoperit tratamentul pentru cancer? Sau cum la 54 de ani comentează Campionatul Mondial de Fotbal pentru milioane de oameni? Merită să vă faceţi griji în acest caz pentru că corpul soţiei voastre s-a deformat un pic?

Cine din bărbaţi s-ar fi hotărât să nască un copil dacă i s-ar fi spus:

„Bărbate, va trebui să porţi acest copil în pântecele tău 9 luni. Dacă vei fi norocos, copilul se va naşte viu şi sănătos. Sarcina te va schimba, iar câteva luni vei fi pur şi simplu un dozator de lapte.” Astea sunt doar câteva dintre cele mai evidente simptome ale sarcinii. În realitate totul este mult mai rău. Noi avem doi copii, însă soţia mea a fost însărcinată de 4 ori. Aşa s-a întâmplat la noi, dar şi la alţii. Dacă ar fi să calculăm, a fost însărcinată în total 26 de luni. În aceşti doi ani a avut greţuri şi avea mereu poftă de mâncare. Totul s-a terminat într-un final cu cezariană, iar apoi  cu alăptatul. Pe corpul ei au rămas mai multe semne.

Corpul soţiei mele s-a schimbat din cauza sarcinii, şi ce? Ea rămâne aşa cum a fost mereu!

Şi corpul  meu s-a schimbat. Când m-am însurat, aveam 27 de ani. Eram halterofil, atlet şi luptător. Astăzi, cel mai greu lucru pe care îl ridic – este corpul fiicei mele de 3 ani. În schimb, acum pot mânca câte 6 bucăţi de pizza, nu 3. Uitaţi-vă la mine.

Ideea precum că corpul soţiei tale este respingător, este o idee egoistă.

Gândeşte-te, dacă unul dintre prietenii tăi pe parcursul câtorva ani la rând va consuma bere după muncă, atunci mai devreme sau mai târziu, acesta se va îngrăşa. Apoi, probabil, va suferi câteva intervenţii chirurgicale abdominale. Pot să vă garantez că niciodată nu îl veţi judeca pentru acest fapt şi niciodată nu veţi refuza prietenia cu el pentru că acesta „s-a schimbat”. Mai mult decât atât, o să îl lăudaţi şi bătândul pe umăr o să îi spuneţi : „ Băiete, trăieşti vesel! Bravo!”

Unica diferenţă între acest prieten şi soţia voastră constă în faptul că soţia nu s-a îngrăşat pur şi simplu, iar apoi a slăbit, ci printr-un mod miraculos a adus pe lume un om nou. Nu pur şi simplu un om – ci copilul vostru. Îi iubesc corpul soţiei mele, pentru că atunci când mă uit la el, văd întreaga mea familie. Pentru familia mea sunt gata să trăiesc fiecare zi şi fiecare oră, iar pentru asta am să fac tot ce îmi stă în puteri pentru ca soţia mea să doarmă alături de mine până când moartea nu ne va despărţi.

„Puteţi râde, însă îmi este mult mai plăcut să simt respiraţia dulce a soţiei mele în timp ce doarme, decât să bag bani în chiloţii unei femei necunoscute” Homer Simpson.

Foto: museperk.com, samoeinteresnoe.net

Sursa: samoeinteresnoe.net

Adaugă comentariu