(FOTO) Medic de urgență despre cum să porți corect centura de siguranță când ești gravidă

(FOTO) Medic de urgență despre cum să porți corect centura de siguranță când ești gravidă

Centura de siguranță îți poate salva viața, astfel că este esențial să o porți corect la fiecare drum cu mașina. Femeile gravide sunt și mai sensibile la orice mic impact, iar poziționarea incorectă a centurii de siguranță poate avea efecte grave în cazul unui accident. Mai jos găsești declarațiile medicului Katie Waldman care îți explică pe larg cum să poți centura de siguranță când ești gravidă. 

Katie Waldman, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a unui spital din Australia, a făcut câteva mențiuni importante despre cum trebuie purtată corect centura de siguranță de către femeile gravide. 

Dr. Katie Waldman a povestit un caz despre o femeie gravidă care fusese implicată într-un accident rutier. Pacienta era îngrijorată, în primul rând, de faptul că după impact nu mai simțea mișcările bebelușului.

Dr. Waldman a precizat faptul că „pacienta purta centura de siguranță inferioară peste burtă. Asta este greșit. Ca femeie gravidă, centura de siguranță inferioară trebuie purtată sub burtă, practic peste oasele șoldului. În schimb, cureaua de umăr trebuie pusă deasupra burții și între sâni. Acest lucru protejează bebelușul în cazul unui impact.”

De asemenea, orice lovitură în zona burții la o femeie gravidă poate provoca placenta abruptio, o complicație gravă în care placenta se separă de peretele uterin. Tocmai pentru a evita o astfel de complicație, dr. Katie Waldman mai recomandă ca toate gravidele să se așeze cu spatele lipit de scaunul mașinii, tocmai pentru ca volanul să nu atingă burta. „O astfel de poziție minimizează și impactul airbag-urilor care v-ar lovi burta”, a mai adăugat dr. Waldman.

 

„Din fericire, în cazul pacientei mele, bebelușul era teafăr, dar se putea întâmpla ceva foarte grav. Un accident minor, combinat cu purtarea greșită a centurii de siguranță poate duce la avort spontan”, a precizat dr. Waldman.

Este foarte important să porți centura de siguranță la fiecare drum cu mașina. Centura de siguranță crește șansele de supraviețuire în cazul unui accident rutier și protejează coloana vertebrală. Trebuie să știi cum să porți centura de siguranță când ești gravidă, fiind vorba despre un act de responsabilitate față de tine și față de pruncul pe care îl porți în pântece.

Sursa: nastenatural.ro

 

 

Adaugă comentariu