6 sfaturi în bucătărie de la Master Chef Florin Dumitrescu pentru perioada de carantină

6 sfaturi în bucătărie de la Master Chef Florin Dumitrescu pentru perioada de carantină

Este foarte util acum să planifici meniul, în așa fel ca să nu trebuiască să ieși mai mult de o dată pe săptămână din casă. De aia ar fi bine să ți-i cont de sfaturile lui Chef Florin Dumitrescu (emisiunea Master Chef din România).

  1. Planificați meniul – mesele pe care vi le doriți pentru săptămâna viitoare. În dependență de meniu faceți lista de cumpărături.
  2. Includeți în listă neapărat produsele de bază – legumele care constituie baza la supe, sosuri, etc. Cum ar fi ceapa, morcovul, roșiile, usturoiul, cartoful, rădăcinoasele etc.
  3. Mizați în această perioadă specială pe mixurile de legume congelate, care se păstează ușor și pot fi gestionate zilnic așa cum ne dorim.
  4. Când selectăm produse proaspete, trebuie să știm că într-un 1 kg morcovi – 300 g o constituie cojile. Similar e și cu restul legumelor. Dar regula de bază în bucătărie este faptul, că, nimic nu trebuie aruncat, pentru că se poate de reutilizat!
  5. Legumele proaspete trebuie spălate bine-bine într-o soluție de apă, un pic de oțet și sodă de bucătărie și vor deveni super curate și dezinfectate. Deaceea cojile legumelor nu trebuie aruncate!  Ele pot fi stocate ca ulterior să facem din ele supe baze pentru alte feluri de mâncare.
  6. Alegem o zi în care pregătim baze pentru meniuiri. Bunăoară facem supă de legume, iar la ea utilizăm cojile, oasele, rădăcinoasele, mirodeniile etc. O fierbem încet și mult, după care o răcim, divizăm pe porții și o congelăm. Ulterior doar decongelăm o porție și fierbem  în supă de legume paste sau facem sosurile preferate etc.

 

Mai multe sfaturi de la Chef puteți vedea pe pagina de Instagram a Simonei Gherghe.

Adaugă comentariu