Are peste 90 de ani și se bucură din plin de viață. Sfaturi pentru femei de la o longevivă!

Are peste 90 de ani și se bucură din plin de viață. Sfaturi pentru femei de la o longevivă!

Chiar dacă speranța de viață a mai crescut în zilele noastre, parcă atunci când te gândești dacă vei ajunge la 90 de ani, nu ești convinsă că asta se poate întâmpla. Nu-i așa? Una din cheile fericirii și ale traiului cu sufletul împăcat a fost dezvăluită de Dona Maria Jilo, o femeie de 92 de ani de o eleganță specială.

Cum decurge o zi normală din viața Donei Maria Jilo? În fiecare dimineața la ora 8:00, Dona este deja îmbrăcată, coafată, machiată modest, deși are vederea mai slabă. Femeia nu își neglijează aspectul fizic și acordă timp îngrijirii personale.

Știe care este rețeta tinereții sau, de fapt, rețetele, și a avut amabilitatea să le prezinte:

1. Nu vă gândiți la cifrele irelevante. Aici mă refer la vârstă, greutate și înălțime. Lasă medicii să se preocupe de asta.

2. Păstrează relațiile doar cu oamenii veseli. Cei nemulțumiți și pesimiști te vor întrista.

3. Nu te opri niciodată din învățat! Învață mai multe despre computer, meșteșuguri, grădinărit, orice. Nu lăsa creierul să lenevească.

4. Prețuiește orice lucru mărunt. Bucură-te de el la maximum.

5. Râzi cât mai des, tare și mult. Râzi până vei obosi. Și dacă ai un prieten care te face să râzi, stai cât mai mult în preajma lui.

6. Când vrei să plângi: abține-te, suferă și mergi înainte. Unicul om care îți va fi alături toată viața ești tu. Trăiește cât timp ești în viață.

7. Înconjoară-te cu tot ceea ce iubești. Fie este vorba despre familie, animale, plante, hobby, orice. Casa ta este refugiul tău. Nu o abandona.

8. Ai grijă de sănătate. Dacă ești bine, ține-o tot așa. Dacă ai sănătatea șubredă, tratează-te. Cere ajutor ori de câte ori simți nevoia.

9. Nu trăi în vinovăție sau cu oameni alături de care simți că nu este în ordine să fii. Viața trăită cu teamă este foarte nocivă,

10. Spune-le celor dragi cât de mult îi iubești și folosește orice ocazie să petreci timpul cu ei. Iubirea este un balsam pentru trup și suflet.

 

Sursa: doctorulzilei.ro

Adaugă comentariu