Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Rinichii tăi au nevoie de o curățare: Cum să-ți faci o curățare rapidă a rinichilor

Rinichii tăi au nevoie de o curățare: Cum să-ți faci o curățare rapidă a rinichilor

Rinichii tăi îndeplinesc funcția importantă de filtrare și eliminare a deșeurilor pe care le produce corpul tău, așa că este esențial să-i menții sănătoși. Deși dietele de detoxifiere și posturile au devenit din ce în ce mai populare, există puține dovezi științifice care să sugereze că acestea pot elimina toxinele din organism. Ficatul și rinichii dvs. sunt foarte eficienți în a face acest lucru singuri, așa că ar trebui să vă concentrați pe menținerea acestor organe sănătoase, mai degrabă decât pe post sau pe diete de detoxifiere. Dacă vă decideți să încercați un post de curățare, beți multă apă și mâncați alimente prietenoase cu rinichii, transmite stiai.net

1. Consultați-vă mai întâi cu medicul dumneavoastră

 

Consultați-vă mai întâi cu medicul înainte de a începe o curățare rapidă a rinichilor. În funcție de problemele actuale de sănătate, este posibil să nu fie sigur. Nu fi surprins dacă medicul tău își exprimă un oarecare scepticism cu privire la beneficiile postului tău. Cel mai probabil, vă va recomanda să beți mai multe lichide și să vă îmbunătățiți dieta pentru a obține o sănătate de durată a rinichilor.

  • Dacă ați fost diagnosticat probleme ale rinichilor, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o dietă în colaborare cu un dietetician.
  • O curățare rapidă a rinichilor poate afecta absorbția medicamentelor, așa că nu începeți o curățare dacă luați vreun medicament.

2. Bea mai multă apă

Dacă vrei să îți faci o curățare rapidă a rinichilor, cel mai sigur mod de a o face este să crești cantitatea de apă pe care o bei. Încercați să beți cel puțin opt pahare de apă pe zi pentru a vă menține rinichii sănătoși. Dacă optați pentru o curățare rapidă a rinichilor, asigurați-vă că beți mai multă apă.

 

3. Mănâncă alimente mai puțin rafinate

Ajută-ți rinichii eliminând alimentele rafinate și bogate în sodiu. Carbohidrații rafinați pe care ar trebui să încercați să îi limitați includ: dulciuri, ciocolată, prăjituri, biscuiți și băuturi dulci. Alte alimente rafinate sunt pâinea albă și pastele.

  • O dietă de detoxifiere care elimină toate alimentele foarte procesate te poate face să te simți mai bine pe termen scurt.
  • Pentru o soluție pe termen lung, optează pentru o dietă echilibrată.

 

4. Încercați o curățare cu suc de mere

Dacă doriți o metodă pe termen scurt care vă poate ajuta să vă curățați rinichii, puteți încerca un post numai cu lichide. O metodă susține că consumul de până la un litru de suc de mere și până la un litru de apă distilată pe zi, pe parcursul a trei zile, poate ajuta la curățarea rinichilor și la eliminarea pietrelor la rinichi.

  • Merele sunt o alegere bună pentru a vă menține rinichii sănătoși.
  • Merele pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol și glucoză și sunt o sursă bună de vitamina C. Coaja este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți.
  • Rețineți că sucul de mere cumpărat conține adesea mult zahăr.

 

5. Luați în considerare „dietă cu limonadă”

O curățare alternativă cu lichide este cunoscută sub numele de „dieta cu limonadă”. Acest lucru necesită să beți un amestec din două linguri de suc de lămâie, două linguri de sirop de arțar, o zecime de linguriță de piper cayenne și 1-2 căni de apă pură.

 

6. Mănâncă pepene verde

O altă tehnică de a vă curăța rinichii presupune consumul de mult pepene verde. Puteți cumpăra 20 de kilograme de pepene verde și apoi încercați să îl mâncați pe tot pe parcursul zilei, în timp ce vă goliți în mod regulat vezica urinară.

  • Dacă aveți probleme cronice cu rinichii ar trebui să evitați această metodă din cauza nivelului ridicat de potasiu din pepenele verde.
  • Nu ar trebui să bei mai mult de o cană de pepene verde pe zi dacă ai boală cronică de rinichi.
  • Pepenii verzi sunt în jur de 92% apă, așa că acest post este similar cu a bea multă apă.
  • Prea mult pepene verde poate cauza probleme de sănătate, așa că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

 

7. Luați în considerare o curățare pe bază de plante

O alternativă la „dieta cu limonadă” este să bei un ceai de plante special preparat. Sunt numeroase plante medicinale care sunt foarte benefice pentru curățarea rinichilor.

Metoda 2

1. Bea multă apă

 

Veți ajuta rinichii să funcționeze eficient și să curățați toxinele din organism în mod natural, bând multe lichide. În general, ar trebui să urmărești să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi, dar pe vreme caldă este posibil să fie nevoie să bei mai mult pentru a compensa lichidul pe care îl pierzi prin transpirație.

2. Încearcă să ai o dietă sănătoasă

O dietă sănătoasă echilibrată vă va ajuta să mențineți o sănătate bună a rinichilor, care la rândul său vă va ajuta corpul să se curețe de toxine în mod natural. O dietă sănătoasă ar trebui să includă o mulțime de fructe, legume și cereale integrale pentru a vă asigura că obțineți toate vitaminele și mineralele de care corpul dumneavoastră are nevoie.

3. Reduceți consumul de alimente sărate și grase

Scăderea cantității de alimente sărate și grase pe care o consumați vă poate ajuta rinichii să funcționeze mai eficient. Cumpărarea alimentelor proaspete mai des decât alimentele pre-preparate vă poate ajuta să reduceți dramatic cantitatea de sare din dieta dumneavoastră. Alimentele ambalate vin adesea cu niveluri ridicate de sare deja incluse, dar dacă vă gătiți singuri mâncarea, puteți controla și reduce nivelul de sare.

4. Evitați fumatul și alcoolul

Fumatul de țigări și consumul de alcool pot fi ambele foarte dăunătoare pentru rinichii tăi. Încearcă să renunți complet la fumat și limitează-ți consumul de alcool la cel mult două băuturi mici pe zi pentru un bărbat sau una pentru o femeie.

5. Încearcă să ai un stil de viață activ

Ar trebui să combinați întotdeauna o dietă sănătoasă cu un stil de viață activ. Excesul de greutate va crește tensiunea arterială și poate contribui la apariția problemelor la rinichi. În general, ar trebui să urmăriți cel puțin aproximativ 150 de minute de exerciții pe săptămână. Aceasta poate include totul, de la alergare, ciclism și înot, până la sporturi de echipă și vizitarea sălii de sport.

Share:

Articole recomandate