Rețetă: dovlecei umpluți. Mâncare potrivită și pentru copii

Rețetă: dovlecei umpluți. Mâncare potrivită și pentru copii

Suntem în plin sezon de legume de vară și acum ne putem umple rezerva de vitamine. Dacă vă plac dovleceii (dar credem că e imposibil să nu vă placă) și doriți să-i gătiți un pic mai deosebit decât prăjiți sau în ghiveci, atunci vă propunem rețeta de dovlecei umpluți. Apropo, începând cu vârsta de 9 luni, le puteți prepara și celor mici această rețetă delicioasă.

Ingrediente pentru dovlecei umpluți:

4 dovlecei medii
2 morcovi
4 linguri de orez
200 de grame de piept de pui
2 linguri de suc de roșii
2 lingurițe de unt / ulei de măsline

4 pași pentru a prepara dovlecei umpluți:

1. Carnea de pui se curăță de pielițe, se taie în bucăți mai mici și se mărunțește cu ajutorul unui tocător de carne. Morcovii se curăță, se spală sub un jet de apă rece și se dau pe răzătoare. Se adaugă în același bol în care se află și carnea tocată.

2. Orezul se spală și se adaugă alături de carnea tocată și morcovi, se amestecă bine până obțineți o compoziție omogenă.

3. Dovleceii se curăță de coajă, se spală bine și se taie transversal în jumătăți. Se scoate puțin din pulpa de la mijloc și se adaugă amestecul de carne tocată cu orez.

4. Într-un vas termorezistent se adaugă cu grijă dovleceii umpluți, după care adăugați 2 lingurițe de unt sau ulei și puțină apă. De asemenea, mai puteți adăuga și 2 linguri de suc de roșii. Se introduce vasul la cuptor, încălzit în prealabil la temperatură medie. Se lasă la cuptor aproximativ 60 de minute sau până când sunt gătite perfect toate ingredientele.

 

Foto simbol: edinstvenaya.ua

Adaugă comentariu